OTVORENA MAGISTARSKA IZLOŽBA SNJEŽANE DOMAZET

Večeras je u galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Otisak kao psihogram –  monotipijska istraživanja beskonačnih značenjamr Snježane Domazet, akademskog slikara iz našeg grada.

 Domazet je odabrala 25 od skoro sto radova koliko ih je nastalo tokom godinu i po dana rada na magistarskim studijama u klasi profesora Taide Jašarević Heford.

 Radovi su posvećeni intimnoj refleksiji i univerzalnoj temi čovjeka, njegovoj egzistenciji i sudbini. Oni predstavljaju pokušaj da izrazim unutrašnja previranja,emocije spoznaje o društvenim okolnostima i nestabilnosti vremena  u kome živimo.Elementi i procesi kojima gradim svoj iskaz, linija, boja,gestuelni potezi i tehnika monotipije, između ostalog, pomažu mi u nastojanju da se neposredno izrazim kroz autentičnost emocija u trenutku u kome radovi nastaju, ističe Domazet.

 Radovi su grupisani u tri cjeline:

– silueta u diskursu vremena

– psihogrami i poetika beskonačnih značenja

– povratak lirici matrice.

 

Od kada je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, Snježana Domazet je imala jedanaest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i učestvovala je u više od sto kolektivnih izložbi, a učesnik je i brojnih likovnih kolonija. Jedan je od osnivača i potpredsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine„Milorad Ćorović“.

Osim grafikom,bavi se i slikarstvom i grafičkim dizajnom.

 Trebinjska publika će imati priliku da posjeti izložbu narednih petnaestak dana.