OTVORENA MAGISTARSKA IZLOŽBA SNJEŽANE DOMAZET

Вечерас је у галерији Културног центра Требиње отворена изложба графика Отисак као психограм –  монотипијска истраживања бесконачних значењамр Сњежане Домазет, академског сликара из нашег града.

 Домазет је одабрала 25 од скоро сто радова колико их је настало током годину и по дана рада на магистарским студијама у класи професора Таиде Јашаревић Хефорд.

 Радови су посвећени интимној рефлексији и универзалној теми човјека, његовој егзистенцији и судбини. Они представљају покушај да изразим унутрашња превирања,емоције и спознаје о друштвеним околностима и нестабилности времена  у коме живимо.Елементи и процеси којима градим свој исказ, линија, боја,гестуелни потези и техника монотипије, између осталог, помажу ми у настојању да се непосредно изразим кроз аутентичност емоција у тренутку у коме радови настају, истиче Домазет.

 Радови су груписани у три цјелине:

– силуета у дискурсу времена

– психограми и поетика бесконачних значења

– повратак лирици матрице.

 

Од када је дипломирала на Академији ликовних умјетности у Требињу, Сњежана Домазет је имала једанаест самосталних изложби у земљи и иностранству и учествовала је у више од сто колективних изложби, а учесник је и бројних ликовних колонија. Један је од оснивача и потпредсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине„Милорад Ћоровић“.

Осим графиком,бави се и сликарством и графичким дизајном.

 Требињска публика ће имати прилику да посјети изложбу наредних петнаестак дана.