Napoleon – Od 23. do 28. novembra 2023. u 20 časova

Epski akcioni spektakl koji detaljno prikazuje uspone i padove legendarnog francuskog cara Napoleona Bonaparte, kojeg glumi dobitnik Oskara Hoakin Finiks!

SADRŽAJ FILMA:

Priča nas vraća na početke Bonapartine karijere i njegov nevjerovatan uspon na francuski tron dok istovremeno istražuje i njegovu strastvenu i složenu vezu sa Žozefinom, jedinom ženom koju je istinski volio. Kroz cijeli film imaćemo priliku da se upustimo u jednu od najuzbudljivijih ljubavni priča u istoriji i saznamo više o različitim slojevima Napoleonove kontroverzne ličnosti.

Film prikazuje Bonapartin nemilosrdni put do moći kroz prizmu njegovog zavisničkog, promjenljivog odnosa sa Žozefinom, pokazujući svoje vizionarske vojne i političke taktike protiv nekih od najdinamičnijih bitaka ikada snimljenih.

Koliko je Napoleon bio izvrstan strateg, pokazuje i činjenica da se njegove taktike još podučavaju u francuskim vojnim školama.

ORIGINALNI NASLOV: Napoleon

REŽIJA: Ridli Skot (Ridley Scott)

ULOGE: Vanesa Kirbi (Vanessa Kirby), Ludivin Sanije (Ludivine Sagnier), Hoakin Finiks (Joaquin Phoenix), Tahar Rahim (Tahar Rahim)

ŽANR: Akcija, biografski, drama

TRAJANJE: 158 min.

CIJENA ULAZNICE: 5 KM