Milica Dimitrić, violista i glumica, izvela je večeras na sceni pozorišta Kulturnog centra Trebinje svoju monodramu „Ona“.
Trebinjska publika je Milicu Dimitrić već upoznala kroz ulogu Bise u predstavi „Matičar“, a večeras ju je vidjela u potpuno novom svijetlu.
Ovu monodramu Milica je uradila kao glumački zadatak na temu „Ja u svijetu glume“.
„S obzirom na to da je takva tema bila, logičan slijed i odabir stvari kojima sam se u to vrijeme bavila bili su muzika, gluma i tekstovi vladike Nikolaja Velimirovića. On je velikim dijelom zaslužan za to što sam se ja obrela u svijetu glume, što se večeras moglo i čuti iz ove monodrame“, istakla je ova multitalentovana umjetnica.
Ona dodaje da je za nju rad na ovoj monodrami bio izazov jer, u isto vrijeme kad je započela rad na njoj, počela je da živi sopstveni život u toj formi. Muzika je bila njen izbor od malih nogu. Njom se počela baviti od svoje devete godine, a gluma je bila, može se reći, produkt njene potrebe da oživi dijete u sebi.
Milica je večeras pokazala svoj raskošan talenat. Monodrama „Ona“ je naišla na sjajan prijem publike, koja je njeno izvođenje nagradila iskrenim, dugotrajnim aplauzom.

DUŠKA ĐAJIĆ