Ljubavne arije muzičara iz Rumunije

Поводом обиљежавања двије деценије од оснивања дипломатских односа између Румуније и БиХ вечерас је у Музеју Херцеговине одржан концерт у изведби румунских музичара – сопрана Ирине Јордаческу и гитаристе Богдана Михаилеску.

На концерту под називом „Љубавне пјесме“ на репертоару су биле популарне оперске арије – енглеске, италијанске, њемачке музичке традиције, од барока до модерног доба.

Према ријечима Неђа Ћебеџије, замјеника градоначелника Требиња ово је почетак плодоносне сарадње између града Требиња и Румуније.

„Занимљив податак који везује нас и Румуне, а то је да је Јован Дучић био први амбасадор Краљевине Југославије у Букурешту. У наредном периоду најавио бих економски форум који ће бити продубљивање пријатељских и братских односа између града Требиња и Румуније“, истакао је Ћебеџија.

Филип Теодореску, амбасадор Румуније у БиХ је рекао да је овај културни догађај симболична потврда пријатељских и блиских односа умјетничких и културних кругова Румуније и БиХ, као и потврда веома добре сарадње између Амбасаде Румуније у БиХ и градоначелника Требиња Славка Вучуревића и Академије ликовних умјетности Требиње.

Извор: Радио Требиње