Ljubavne arije muzičara iz Rumunije

Povodom obilježavanja dvije decenije od osnivanja diplomatskih odnosa između Rumunije i BiH večeras je u Muzeju Hercegovine održan koncert u izvedbi rumunskih muzičara – soprana Irine Jordačesku i gitariste Bogdana Mihailesku.

Na koncertu pod nazivom „Ljubavne pjesme“ na repertoaru su bile popularne operske arije – engleske, italijanske, njemačke muzičke tradicije, od baroka do modernog doba.

Prema riječima Neđa Ćebedžije, zamjenika gradonačelnika Trebinja ovo je početak plodonosne saradnje između grada Trebinja i Rumunije.

„Zanimljiv podatak koji vezuje nas i Rumune, a to je da je Jovan Dučić bio prvi ambasador Kraljevine Jugoslavije u Bukureštu. U narednom periodu najavio bih ekonomski forum koji će biti produbljivanje prijateljskih i bratskih odnosa između grada Trebinja i Rumunije“, istakao je Ćebedžija.

Filip Teodoresku, ambasador Rumunije u BiH je rekao da je ovaj kulturni događaj simbolična potvrda prijateljskih i bliskih odnosa umjetničkih i kulturnih krugova Rumunije i BiH, kao i potvrda veoma dobre saradnje između Ambasade Rumunije u BiH i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića i Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Izvor: Radio Trebinje