Ковачевић и Маруновић рецитовали и свирали дамама

IMG_0940

ТРЕБИЊЕ │ Поводом Дана жена вечерас је у позоришној сали Културног центра одржано поетско-музичко вече кантаутора Слободана Ковачевића и глумца Слободана Маруновића.

У једночасовном програму под називом „Ноћ скупља вијека“, Маруновић је говорио стихове Његоша, књаза Данила, Пера Зубца, Јована Дучића, док га је на гитари пратио Ковачевић.

„Из поштовања према великом пјеснику Јовану Дучићу, граду Требињу који осјећам као свој и у који долазим већ 40 година, биће ми задовољство ако се реализује идеја да у сарадњи са Центром за информисање и образовање снимим ЦД са поезијом Јована Дучића“, истакао је Маруновић.

slobodan

Ковачевић који је своје музичко стваралаштво почео са групом ‘Луталице’, затим у ‘Индеxима’, ‘Про арте’ и ‘Море’ пјевао је своје многобројне хитове, а како каже љубав је за њега универзалан појам.

„Моја порука је љубав и толеранција јер мислим да нам то већ дужи период свима недостаје. Мој нови ЦД са 24 пјесме носи назив ‘Љубав побјеђује све’ који сам издао у Београду и Загребу, а као гости појављују се Раде Шербеџија, Бајага, Кики Лесандрић, Дејан Цукић, Оливер Драгојевић, Мери Цетинић и многи други“, рекао је Ковачевић, додајући да је за крај пјевао нову пјесму ‘Требиње’, коју је написао након пријатељског пријема Града Требиња за делегацију његове општине Даниловград, који је био прије мјесец дана.