Kovačević i Marunović recitovali i svirali damama

IMG_0940

TREBINJE │ Povodom Dana žena večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra održano poetsko-muzičko veče kantautora Slobodana Kovačevića i glumca Slobodana Marunovića.

U jednočasovnom programu pod nazivom „Noć skuplja vijeka“, Marunović je govorio stihove Njegoša, knjaza Danila, Pera Zubca, Jovana Dučića, dok ga je na gitari pratio Kovačević.

„Iz poštovanja prema velikom pjesniku Jovanu Dučiću, gradu Trebinju koji osjećam kao svoj i u koji dolazim već 40 godina, biće mi zadovoljstvo ako se realizuje ideja da u saradnji sa Centrom za informisanje i obrazovanje snimim CD sa poezijom Jovana Dučića“, istakao je Marunović.

slobodan

Kovačević koji je svoje muzičko stvaralaštvo počeo sa grupom ‘Lutalice’, zatim u ‘Indexima’, ‘Pro arte’ i ‘More’ pjevao je svoje mnogobrojne hitove, a kako kaže ljubav je za njega univerzalan pojam.

„Moja poruka je ljubav i tolerancija jer mislim da nam to već duži period svima nedostaje. Moj novi CD sa 24 pjesme nosi naziv ‘Ljubav pobjeđuje sve’ koji sam izdao u Beogradu i Zagrebu, a kao gosti pojavljuju se Rade Šerbedžija, Bajaga, Kiki Lesandrić, Dejan Cukić, Oliver Dragojević, Meri Cetinić i mnogi drugi“, rekao je Kovačević, dodajući da je za kraj pjevao novu pjesmu ‘Trebinje’, koju je napisao nakon prijateljskog prijema Grada Trebinja za delegaciju njegove opštine Danilovgrad, koji je bio prije mjesec dana.