Izložba Nebojše Bumbe: Greška kao umjetnički izraz

TREBINJE I U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba radova akademskog slikara i vizuelnog umjetnika Nebojše Bumbe.

Ovo je njegova treća samostalna izložba u Trebinju, a predstavio se sa audio-vizuelnim radovima, digitalnim kolažima u „fotošopu“, digitalnim crtežima i fotomanipulacijama.

Bumba kaže da je ovo retrospektivna izložba pod nazivom „Glitch“ u kojoj se koristi estetika greške kao specifičan likovni kvalitet.

„’Glič’ je jedna vrsta digitalne greške. Radovi se bave tematikom preplitanja novih tehnologija sa svakodnevnim životom i otvaraju pitanje dokle se prostire ‘ljudsko’, u vremenu kada se sve više oslanjamo na digitalnu tehnologiju. Kroz svoje radove sam pokušao da predstavim koliko, zapravo digitalni mediji imaju uticaja danas na život ljudi i na njihove poglede na svijet oko sebe“, naveo je Bumba.

Nebojša Bumba rođen je 1983. godine u Trebinju. Diplomirao je 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje, a 2016. završio master na Akademiji likovnih umjetnosti u Novom Sadu.

Pored samostalnih izložbi u Trebinju, Banja Luci, Novom Sadu i Podgorici, imao je više desetina grupnih izložbi u BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Norveškoj.

Dobitnik je više međunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad.

Trenutno živi i stvara u Trebinju, a kreativno je preokupiran novim medijima, fotografijom i videom.

Izložba će biti otvorena 10 dana.

D.M.