Изложба Небојше Бумбе: Грешка као умјетнички израз

ТРЕБИЊЕ I У Галерији Културног центра вечерас је отворена изложба радова академског сликара и визуелног умјетника Небојше Бумбе.

Ово је његова трећа самостална изложба у Требињу, а представио се са аудио-визуелним радовима, дигиталним колажима у „фотошопу“, дигиталним цртежима и фотоманипулацијама.

Бумба каже да је ово ретроспективна изложба под називом „Glitch“ у којој се користи естетика грешке као специфичан ликовни квалитет.

„’Глич’ је једна врста дигиталне грешке. Радови се баве тематиком преплитања нових технологија са свакодневним животом и отварају питање докле се простире ‘људско’, у времену када се све више ослањамо на дигиталну технологију. Кроз своје радове сам покушао да представим колико, заправо дигитални медији имају утицаја данас на живот људи и на њихове погледе на свијет око себе“, навео је Бумба.

Небојша Бумба рођен је 1983. године у Требињу. Дипломирао је 2011. године на Академији ликовних умјетности Требиње, а 2016. завршио мастер на Академији ликовних умјетности у Новом Саду.

Поред самосталних изложби у Требињу, Бања Луци, Новом Саду и Подгорици, имао је више десетина групних изложби у БиХ, Црној Гори, Србији, Словенији и Норвешкој.

Добитник је више међународних награда и признања за свој рад.

Тренутно живи и ствара у Требињу, а креативно је преокупиран новим медијима, фотографијом и видеом.

Изложба ће бити отворена 10 дана.

Д.М.