Glumci Scene „Maska“ zabavili i nasmijali trebinjsku pozorišnu publiku

Trebinjska publika imala je večeras priliku da u pozorištu Kulturnog centra pogleda predstavu „Bračna komedija“, u izvođenju glumaca Scene „Maska“ iz Šapca.

Uloge Jelene i Danila Srećkovića tumačili su glumci Aneta i Ivan Tomašević, koji je ujedno i režirao ovaj komad.

 Aneta Tomašević kaže da je Scena „Maska“ posle 21 godinu, koliko postoji, i posle niza raznih žanrova kojima su se bavile njihove predstave, uglavnom dramskog karaktera, ovaj put priredila nešto duhovito i opuštajuće. Riječ je o komediji u kojoj se na duhovit način prikazuju dogodovštine supružnika srednjih godina prilikom proslave sedamnaeste godišnjice braka.

„To je priča o svemu onome što prati jedan par kroz njihov bračni staž – sve njihove sličnosti i razlike, sukobe i mirenja, netrpeljivost i ljubav. Publiku očekuje smeh, radost i zabava, a nešto i nauči i, možda, ispravi neku svoju grešku koju pravi. Te večeri isplivavaju neke bitne razlike između muškaraca i žena. Ono što oni misle i ono što izgovaraju obično nije u saglasju, ali se na kraju sve srećno završi“, navela je Aneta uoči predstave.

Komični trenuci bračnog para Srećković, pretočeni u pozorišni komad „Bračna komedija“, zabavili su i nasmijali trebinjsku publiku, koja ih je nagradila toplim aplauzom.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković