FESTIVAL FESTIVALA (3): Malograđanska svadba iz Crvenke ispraćena ovacijama

TREBINJE  │ Treće večeri 60. Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupili su pobjednici Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije – Pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke predstavom „Malograđanska svadba“, po tekstu Bertolda Brehta i u režiji Radoja Čupića.

Brehtovu satiričnu analizu malograđanskog na svadbenom veselju, koja se zaoštrava u ozbiljno upozorenje na traumatične posljedice ovakve svijesti i okruženja, u „čitanju“ i tumačenju ansambla iz Crvenke – festivalska publika ispratila je burnim aplauzom i ovacijama.

Diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio je glumcu Zoranu Raduloviću.

Sutra je na programu nastup GAT scene 71 – Doma kulture „Krste Misirkov“ iz Svetog Nikole u Makedoniji, koja će pred trebinjsku publiku sa predstavom „Evropejci“ Miroljuba Nedovića, u režiji Slobodana Eliseeva. Predstava počinje u 20:30.

Prethodno će u kino sali Kulturnog centra biti održana tribina pod nazivom „60 godina festivala – kuda ide pozorišni amaterizam“. Ovaj program počinje u 19:30.

Opširnije o festivalskim dešavanjima možete pratiti na stranici FESTIVAL FESTIVALA 2017. portala Radio Trebinja, kao i u programu Radio Trebinja, u emisiji Hronika festivala, svakodnevno od 17 časova.

Radio Trebinje

Foto: Jovan Vidaković