ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА: Црна комедија наших дана на бугојански начин

ТРЕБИЊЕ │ Друге вечери 60. Фестивала фестивала на сцени Културног центра наступио је ансамбл Театра „Федра“ из Бугојна представом „Посљедња породица“.

Црна комедија и друштвена сатира о породици наших дана, која лишена унутрашње емпатије у окружењу капиталистичке бескрупулозности и похлепе трага за изгубљеном љубављу и топлином уточишта – рађена је по тексту и у режији Вахида Дураковића, а изводи је седмочлани ансамбл позоришта из Бугојна.

Диплому протагонисте вечери жири публике додијелио је глумцу Фуаду Велагићу.

Претходно jе, у оквиру пратећег програма, у кино сали Културног центра одржано вече посвећено јубилеју требињског фестивала – на којем су о шест деценија дугој традицији, важним моментима ове хронологије и људима који су је обиљежили говорили иницијатори посљератне обнове ове позоришне смотре – директор Фестивала фестивала Ђорђе Вучинић и члан Умјетничког савјета Слободан Вујовић.

У Галерији Културног центра отворена је и изложба „Позоришни плакат“ – аутора дизајнера Јована Тарбука из Народног позоришта Београд и Марије Јевтић из Позоришта Атељеа 212.

„Ово су два примјера како је могуће од плаката створити умјетничко дјело које провоцира, које тјера публику да дође на представу – јер кад погледате плакат ви тачно знате у којој врсти позоришта се налазите“, рекао је на отварању изложбе драмски писац Жељко Хубач.

Треће вечери фестивала требињској публици представиће се побједници републичког фестивала у Србији – Позориште „Стеван Сремац“ из Црвенке са остварењем „Малограђанска свадба“, по тексту Бертолда Брехта и режији Радоја Чупића.

Представа почиње у 20:30.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2017. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији Хроника фестивала, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић