Djeca u Slijepoj ulici

Ansambl Gradskog pozorišta Trebinje večeras je premijerno pred trebinjskom publikom izveo novu predstavu „Slijepa ulica“, koju su po motivima tri dramska predloška režirali Željko Milošević i Vladan Popović.Devetočlani podmlađeni ansambl Gradskog pozorišta nedavno je sa ovom predstavom osvojio treću nagradu na 13. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine u Konjicu, uz još četiri pojedinačna priznanja, a prije Trebinja „Slijepu ulicu“ vidjela je i pubila u Šapcu – na festivalu „Maska fest“.
Jedan od reditelja ostvarenja Željko Milošević za radiotrebinje.com kaže da je predstava rađena kao dramaturški kolaž tekstova „Dragi tata“ Milene Bogavac, „Kuća“ Ljudmile Razumovske i „Porodične priče“ Biljana Srbljanović, te da se bavi životom mladih u nevremenu sociopatoloških anomalija.
„Kroz predstavu pokušali smo da apostrofiramo neke od posljedica vremena u kojem živimo po živote onih koji tek dolaze. Tu mislim na odnos prema mladim ljudima i na sve one anomalije vremena i okruženja u kojem odrastaju, a koje oni uzimaju kao normative ponašanja i što potom svojim životima svjedoče kao nešto prihvatljivo i normalno. Poruka predstave je svojevrsno upozorenja starijima – kakvo je zaista nasljeđe njihovog neodgovornog ponašanja onima koje zovemo našim najdražima – djeci“, istakao je Milošević.
Izvor: Radio Trebinje