„BLAGOSLOVENI BLAGOM SAVINIM“: Obilježena školska slava – Sveti Sava

Školska slava – Sveti Sava obilježena je danas u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Obavljen je čin osvećenja slavskog kolača, pri čemu je sveštenik Nikola Janković poželio prosvjetnim radnicima i đacima da duh Svetog Save živi među njima i da im osvjetljava put vrline, ljubavi, znanja i napretka:

„Blago Savino jeste njegovo srce, u koje se smestio Hristos Gospod, u kome je neizmerna ljubav prema svakom stvorenju a, pre svega, prema rodu svome. Zato je to veliko blago i veliko nasleđe našeg Svetog oca Save koje je svima nama ostavio kao zavet. Svetosavlje je zavet da volimo Boga, da volimo svakog čoveka na onaj način kako nas to uči sveto Jevanđelje i primer Svetog Save kroz večne vrednosti i kroz dobrotu, poštenje, čistotu i sve one jevanđeljske vrline“.

Čestitke povodom školske slave svim učenicima i prosvjetnim radnicima uputili su direktor Tehničke škole Trebinje Nebojša Bovan i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Učenici Tehničke škole, ovogodišnjeg domaćina slavske svečanosti, izveli su prigodan jednočasovni poetsko-muzički program.  U okviru dijela programa otvorena je izložba učeničkih likovnih radova, nastalih na časovima pravoslavne vjeronauke.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković