„BLAGOSLOVENI BLAGOM SAVINIM“: Obilježena školska slava – Sveti Sava

Школска слава – Свети Сава обиљежена је данас у позоришној сали Културног центра Требиње.

Обављен је чин освећења славског колача, при чему је свештеник Никола Јанковић пожелио просвјетним радницима и ђацима да дух Светог Саве живи међу њима и да им освјетљава пут врлине, љубави, знања и напретка:

„Благо Савино јесте његово срце, у које се сместио Христос Господ, у коме је неизмерна љубав према сваком створењу а, пре свега, према роду своме. Зато је то велико благо и велико наслеђе нашег Светог оца Саве које је свима нама оставио као завет. Светосавље је завет да волимо Бога, да волимо сваког човека на онај начин како нас то учи свето Јеванђеље и пример Светог Саве кроз вечне вредности и кроз доброту, поштење, чистоту и све оне јеванђељске врлине“.

Честитке поводом школске славе свим ученицима и просвјетним радницима упутили су директор Техничке школе Требиње Небојша Бован и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Ученици Техничке школе, овогодишњег домаћина славске свечаности, извели су пригодан једночасовни поетско-музички програм.  У оквиру дијела програма отворена је изложба ученичких ликовних радова, насталих на часовима православне вјеронауке.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић