„Zlatni platan“ za Nebojšu Glogovca, Milica Glogovac: Nebojša bi se hvalio nagradom iz rodnog grada

 

ТРЕБИЊЕ | Милици Глоговац, супрузи глумца Небојше Гоговца вечерас је уручена награда „Златни платан“ којом је је њен супруг постхумно награђен од Савјета Фестивала медитеранског филма, који се по шести пут одржава у Требињу

-Тужна сам што сам ја та која прима награду. Небојша би то урадио са неком лежерношћу, лакоћом, љубави. Тако је и живио , радио и волио. – рекла је Милица додавши да би глумац  на требињску награду био посебно поносан и  хвало се њоме.

Она је истакла да „Златни платан“  доказ да му родно Требиње и требињски фестивал узвраћају љубав и поштовање,  коју је Небојша  изузетно гајио према свом Требињу.

Прије додјеле награде у Музеју Херцеговине отворена је изложба награда које је добио Небојша Глоговац, под називом „Вјечни Небојша“

Филмски критичар Милан Шпичек  навео је да Глоговац у глумачкој каријери  добио онолико награда колико неко не би добио ни за три живота.

-Дошли смо да се поклонимо пред наградама и да кажемода га никада нећемо заборавити.- истакао је Спичек.

Умјетнички директор Фестивала медитеранског филма Пеђа Милојевић је рекао да је награда први корак  корак града Требиња да се захвали свом  Небојши , а успомена на њега ће вјечно да траје.

Са Небојшином супругом Милицом  у Требиње је допутовала и њихова кћеркица Сунчица.

Фестивал медитеранског филма прошле године затворио је Небојша Глоговац  и филм „Устав Републике Хрватске“, гдје је глумио главну улогу.

Глоговац је играо и  једну од главних улога у филму „Kругови“, а на вечерашњој додјели  награде били су  и Срђанов отац Раде Алексић и  Срђов пријатељ Боро Булајић.

Радио Требиње

Д.Ч.