” ZLATNI PLATAN” SVETLANI BOJKOVIĆ I METU JOVANOVSKOM I POSTHUMNO NEBOJŠI GLOGOVCU

Синоћ је у Требињу почео шести ” Фестивал европског и медитеранског филма”, а прве вечери за изузетан допринос европској и медитеранској кинематографији награда “Златни платан” додијељена је Светлани Бојковић, Мету Јовановском и постхумно Небојши Глоговцу.
 
“Ова награда радује и показује да су људи из моје бранше испратили мој рад и овим признањем ми показали да је оно што сам радила, и што радим имало смисла. Посебно ми је драго што је Фестивал постхумно  награду доделио маестралном уметнику и великом човеку Небојши Глоговцу. На нашу огромну жалост он физички више није међу нама, али је важно и добро да му је награда додељена”,рекла је велика Светлана Бојковић на додијели Златног платана.
 
Мето Јовановски је рекао да му је жао што раније није боравио у Требињу и додао: ” Лијепо је што постоји овакав фестивал, спона за представљање и надопуњавање различитих култура, јер филм нема нити познаје границе”.
 
“Златни платан” који је посхумно додијељен Небојши Глоговцу биће сутра у музеју Херцеговине уручен његовој супрузи Милици , гдје ће бити отворена изложба посвећена прерано преминулом глумцу.
 
Током седам фестивалских дана на Љетњој позорници Дома младих Требиње биће приказано 26 филмских остварења из 12 земаља.