” ZLATNI PLATAN” SVETLANI BOJKOVIĆ I METU JOVANOVSKOM I POSTHUMNO NEBOJŠI GLOGOVCU

Sinoć je u Trebinju počeo šesti ” Festival evropskog i mediteranskog filma”, a prve večeri za izuzetan doprinos evropskoj i mediteranskoj kinematografiji nagrada “Zlatni platan” dodijeljena je Svetlani Bojković, Metu Jovanovskom i posthumno Nebojši Glogovcu.
 
“Ova nagrada raduje i pokazuje da su ljudi iz moje branše ispratili moj rad i ovim priznanjem mi pokazali da je ono što sam radila, i što radim imalo smisla. Posebno mi je drago što je Festival posthumno  nagradu dodelio maestralnom umetniku i velikom čoveku Nebojši Glogovcu. Na našu ogromnu žalost on fizički više nije među nama, ali je važno i dobro da mu je nagrada dodeljena”,rekla je velika Svetlana Bojković na dodijeli Zlatnog platana.
 
Meto Jovanovski je rekao da mu je žao što ranije nije boravio u Trebinju i dodao: ” Lijepo je što postoji ovakav festival, spona za predstavljanje i nadopunjavanje različitih kultura, jer film nema niti poznaje granice”.
 
“Zlatni platan” koji je poshumno dodijeljen Nebojši Glogovcu biće sutra u muzeju Hercegovine uručen njegovoj supruzi Milici , gdje će biti otvorena izložba posvećena prerano preminulom glumcu.
 
Tokom sedam festivalskih dana na Ljetnjoj pozornici Doma mladih Trebinje biće prikazano 26 filmskih ostvarenja iz 12 zemalja.