Златни Дучићи ансамблима из Србије (ВИДЕО)

У организацији Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ из Требиња и под покровитељством Града Требиња, вечерас је одржано завршно вече Треће међународне смотре фолклора, извођачких ансамбала, пјевачких група и солиста „Вече фолклора поред Требишњице“.

У конкуренцији извођачких ансамбала, златну статуу „Јован Дучић“ освојио је ансамбл Балетске школе „Лујо Давичо“ из Београда. Сребрени Дучић припао је домаћину – требињском Ансамблу националних игара „Јован Дучић“, док је бронзана статуа отишла у руке Културно-умјетничког друштва „Топлица“ из Прокупље.

У конкуренцији пјевачких група, најбољи су били „Звуци с камена“ из Новог Сада. Мушка пјевачка група балетске школе „Лујо Давичо“ освојила је сребрену статуу, а бронза је припала пјевачкој групи „Љубиње“. Бронзаном статууом  у овој конкуренцуји награђена је и једина женска пјевачка група на смотри – Балетске школе „Лујо Давичо“.

КУД „Абрашевић“ Краљево освојио је златну статуу у конкуренцији ветрана. Ветерани КУД „Диоген“ Сурчин однијели су кући сребрену статуту, док је ансамбл „Дукат“ из Чачка богатији за бронзаног Дучића.

Смотру фолклора – која је трајала двије вечери, а у којој су учествовала бројна друштва из РС, Србије и Македоније – затворио је Зоран Милошевић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Требиња истакавши да је ово фолклорно саборовање поред Требишњице било незабораван догађај за наш град.

„Неизмјерним богатством народних ношњи и разноликошћу игара наш град је уљепшан. Хвала свим гостима који су разним кореографијама, обичајима и играма омогућили да сви заједно уживамо. Град Требиње је подржао ову и подржаће сваку наредну смотру фолклора јер она на најбољи начин промовише културу народа са ових простора“, закључио је Милошевић.

Извор: Радио Требиње