Zlatna maska “Srpskoj drami” Trsteničkog pozorišta

Zlatna maska za najbolju predstavu u cjelini, na upravo završenom 65. Festivalu festivala dodijeljena je Trsteničkom pozorištu i Dramskom ateljeu ” Vuk Karadžić” iz Grabovca za predstavu “Srpska drama”.

Zlatna maska za najbolje rediteljsko ostvarenje, koja od ove godine nosi ime našeg proslavljenog režisera Borislava Grigorovića, pripala je režiseru “Srpske drame” Milošu Miloševiću Šiki.

Za najbolju glumicu na ovogodišnjem festivalu proglašena je Gordana Mešter, a Zlatnu masku dobila je za ulogu Sarke u predstavi “Ožalošćena porodica” pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke.

Zlatnu masku za najbolju mušku ulogu osvojio je Dušan Jović, za ulogu Obrada Srećkovića u predstavi “Srpska drama”.

Zini Šahović Kulašin dodijeljena je Zlatna maska za najbolju žensku epizodnu ulogu u predstavi “Biti Hamlet” Teatra FEDRA iz Bugojna, dok je Zlatnu masku za mušku epizodnu ulogu osvojio Viktor Nedeljković za ulogu redova Milana Srećkovića u predstavi “Srpska drama”.

Zlatna maska za najbolju scenografiju dodijeljena je Igoru Pavloviću za scenografiju u predstavi “Ožalošćena porodica”.

Za najbolju kostimografiju Zlatna maska pripala je kolektivu Divan teatra iz Zagreba, za inventivno korišćenje kostima u predstavi “Antigona”.

Festivalska nagrada Zlatna maska za izbor muzike otišla je u ruke Kristijana Žan-Mišela Jalžečića za kreativni izbor i upotrebu muzike u predstavi “Antigona”.

Zlatna maska za najbolju kolektivnu igru pripala je predstavi “Srpska drama”.

Diploma festivala za inovativno scensko istraživanje dodijeljena je kompletnoj autorskoj ekipi predstave “Antigona” Divan teatra iz Zagreba.

Za kolektivno glumačko dostignuće diploma festivala pripala je Predragu Vukojeviću za upotrebu minimalističkih izražajnih sredstava u ulozi Danila Kiša u predstavi “Danilo” Bjelopoljskog pozorišta.

Diploma festivala za scenski govor dodijeljena je Miranu Topljaku za scenski govor u predstavi “Antigona”.

Darku Kurtoviću pripala je diploma festivala za očuvanje tradicije pozorišnog amaterizma u Trebinju.

Stručni žiri 65. Festivala festivala amaterskih pozorišta u Trebinju radio je u sastavu: Dimitrije Jovanović, reditelj iz Beograda, predsjednik žirija, Trajče Kacarov, dramaturg iz Štipa, član žirija i dr Nemanja Savković, reditelj iz Beograda, član žirija.

Foto: Radio Trebinje / Predrag Mucović