Zbog Dana žalosti gitarijada pomjerena za 6. i 7. avgust

Zbog Dana žalosti u Republici Srpskoj ovogodišnja trebinjska gitarijada „Mostok“ neće početi sutra, a umjesto tri dana – planirani program biće raspoređen u dva posljednja – četvrtak i petak, 6. i 7. avgusta, saopšteno je danas iz organizacije.
Nastup najbolja četiri demo benda gitarijade, planiran za srijedu, pomjeren je za četvrtak i petak, od 20:30, kada će se, po dva benda za veče, takmičiti za prvu nagradu „Mostoka“ – snimanje albuma u trebinjskom studiju „Fantom“.
Koncert benda „Aleksandija“ odgođen je za petak, isto veče kada će nastupiti novosadski bend „Pero Deformero“ i popularni hip-hop trio „Bed kopi“.
Izuzev nastupa dva takmičarska demo-benda u pretprogramu, program za četvrtak ostao je nepromijenjen, a ljubitelje „tvrđeg zvuka“ očekuje koncert legende eks-ju scene Rambo Amadeusa sa pratećim sastavom „Tu vinetus“, čije će predgrupe biti nikšićki bend „Pankreas“ i banjalučki „Aurora“.
Iz organizacije naglašavaju da će zbog novog rasporeda program obje večeri početi nešto ranije – od 20:30, te pozivaju posjetioce gitarijade da dođu na početak i podrže takmičarske bendove koji nastupaju prvi, jer je, kako kažu – i cilj gitarijade podrška perspektivnim a neafirmisanim bendovima.
Nakon pregleda pristiglih demo materijala, pravo nastupa na „Mostoku“ i takmičenja za glavnu nagradu gitarijade obezbijedili su bendovi „Vejdi majl“ iz Teslića, „Hepi aur“ iz Herceg Novog, „PPG“ iz Nikšića, te trebinjska grupa „Antivirus prepelica“.
Cijena kompleta ulaznica ostala je ista – 10 KM, samo za četvrtak košta 6, a za petak 7 KM.
Izvor: Radio Trebinje