Završeno „Kolo 2023”: Izložba Veljka Đurđevića otvara koloniju naredne godine

Osma Međunarodna umjetnička kolonija „Kolo“ završena je večeras u galeriji Kulturnog centra zajedničkom izložbom radova sedamnaest umjetnika i proglašenjem pobjednika.

Odlukom umjetničkog žirija, prva nagrada za najbolji rad nastao na ovogodišnjoj koloniji „Kolo” pripala je akademskom slikaru Veljku Đurđeviću iz Beograda. Pobjednik će biti nagrađen samostalnom izložbom u Kulturnom centru Trebinje, koja će otvoriti „Kolo 2024“.

Zahvalnice za učešće na ovogodišnjoj koloniji dobili su svi učesnici: Izet Alečković, Ana Lazić, Tanja Pikula, Snježana Domazet, Naod Zorić, Dunja Jung, Petar Mošić, Ljiljana Rivić, Brajan Rašić, Nina Lojović Milenić, Dragan Batinić, Džeko Hodžić, Miomir Mišo Vemić, Marija Stanojlović, Marija Jevtić i Jelena Glogovac Savić.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković zahvalio je svim učesnicima i organizatorima kolonije:

„Zadovoljstvo nam je da svake godine imamo priliku da podržimo ovakav umjetnički događaj, koji zaista donosi dodatnu vrijednost u Trebinje. Ono što je naša poruka jeste da se svi udružimo, kako bismo ovaj događaj iz godine u godinu podigli na još viši nivo. Zadovoljstvo mi je bilo da učestvujem i na humanitarnoj aukciji, na kojoj je prikupljen rekordan iznos novca koji će biti dodijeljen djeci iz socijalno ugroženih porodica“.

Turističkoj organizaciji grada Trebinja uručena je zahvalnica za doprinos i afirmaciju Međunarodne umjetničke kolonije „Kolo”.

Osmu Međunarodnu umjetničku koloniju „Kolo“ organizovalo je Udruženje umjetnika ove kolonije u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković