Vladimir Tomić priredio izložbu u Kulturnom centru

У галерији Kултурног центра вечерас је отворена прва самостална изложба Владимира Томића под називом „Између сна и сјећања“, коју чине три дијела – панораме, 27 урамљених цртежа и 190 цртежа који су налијепљени на траку.

Панорама се састоји од 11 паноа, који кад се гледају изгледају као шума и сви су тематски најближи шумском пређелу, али начин и унутрашња структура више вуку ка поставци пејзажа.

„Сви су се они уклопили у један рад, у једну цјелину као низ“, рекао је Томић.

Људи који размишљају о прошлости и уносе себе у свој рад, често се враћају на различите елементе и тиме се формира карактер, у коме се у човјеку мијешају елементи између сна и сјећања.

„Мени је та шума остала као подлога за моја ружна и лијепа сјећања и желио сам да ту енергију избацим кроз формирање субјективног простора“, појаснио је Томић.

Панорама је направљена од природних елемената – сламе, земље, картона, вате, гипса, уљаних и акрилних боја – свега онога што може да се користи у сликарству као боја.

Осим панораме на изложби има и 27 цртежа који су урамљени и опремљени.

„Ти цртежи су формирани у одређени простор и они су од комбинованих техника оловке, дрвене бојице“, открива нам Томић.

Томић је један од најбољих студената који су до сада завршили Академију ликовних умјетности /АЛУ/ у Требињу, а бави се и музиком – свира гитару и трубу.

„Музика је саставни дио свега што радим и тешко се одвојити од тога, али музика нема директан утицај на атмосферу једне слике“, појашњава Томић.

Изложба је отворена у наредних десетак дана.

Аутор: Ж.K./ТребињеЛиве Фото: ТребињеЛиве