Vladimir Tomić priredio izložbu u Kulturnom centru

U galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena prva samostalna izložba Vladimira Tomića pod nazivom „Između sna i sjećanja“, koju čine tri dijela – panorame, 27 uramljenih crteža i 190 crteža koji su nalijepljeni na traku.

Panorama se sastoji od 11 panoa, koji kad se gledaju izgledaju kao šuma i svi su tematski najbliži šumskom pređelu, ali način i unutrašnja struktura više vuku ka postavci pejzaža.

„Svi su se oni uklopili u jedan rad, u jednu cjelinu kao niz“, rekao je Tomić.

Ljudi koji razmišljaju o prošlosti i unose sebe u svoj rad, često se vraćaju na različite elemente i time se formira karakter, u kome se u čovjeku miješaju elementi između sna i sjećanja.

„Meni je ta šuma ostala kao podloga za moja ružna i lijepa sjećanja i želio sam da tu energiju izbacim kroz formiranje subjektivnog prostora“, pojasnio je Tomić.

Panorama je napravljena od prirodnih elemenata – slame, zemlje, kartona, vate, gipsa, uljanih i akrilnih boja – svega onoga što može da se koristi u slikarstvu kao boja.

Osim panorame na izložbi ima i 27 crteža koji su uramljeni i opremljeni.

„Ti crteži su formirani u određeni prostor i oni su od kombinovanih tehnika olovke, drvene bojice“, otkriva nam Tomić.

Tomić je jedan od najboljih studenata koji su do sada završili Akademiju likovnih umjetnosti /ALU/ u Trebinju, a bavi se i muzikom – svira gitaru i trubu.

„Muzika je sastavni dio svega što radim i teško se odvojiti od toga, ali muzika nema direktan uticaj na atmosferu jedne slike“, pojašnjava Tomić.

Izložba je otvorena u narednih desetak dana.

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive