Veterani specijalne jedinice Hercegovina – odred vrijedan divljenja

 
Свечаном академијом која је одржана данас у Културном центру Требиње завршено је дводневно обиљежавање великог јубилеја – 25 година од оснивања Трећег одреда специјалне бригаде полиције Херцеговина.
 
На ратни пут одреда који није изгубио ниједну битку подсјетио је његов предсједник, господин Дејан Бодирога.” Данас славимо 25 година од оснивања одреда, присјећамо се ратиша широм Републике Српске на којима смо се борили, свјесни да не смијемо дозволити нове јаме, Пребиловце,логоре и страдања и са дужним пијететом помињемо све наше бораце   који су за Републику Српску  дали оно највриједније – свој живот. У рату нисмо изгубили ниједну битку, на жалост неке битке смо изгубили послије рата. Многи моји саборци су и данас у незавидном материјалном положај”, рекао је Бодирога.
 
Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић говорећи о одреду Херцеговина   похвалио је њихову мобилност, виспреност,  храброст и веома висок морал који је красио младу херцеговачку јединицу.” Када причам о овим момцима и њиховој неустрашивости то је нешто много више од онога што пише  књигама, ја говорим о не тако давној прошлости о примјерима истинског јунаштва, то су људи који сваки дан пролазе поред вас и нажалост многи нису ни свјесни шта су ови људи дали да бисмо данас живјели мирно у РС”, истакао је Савчић.
 
У умјетничком дијелу програма који је приређен за бројне госте из Херцеговине и Републике Српске учествовали су хор музичке школе Требиње оркестар културно – умјетничког друштва ” Алат Swisslion ” и пјевачка  група Нагоркиње.
 
Свечаној академији претходило је служење помена погинулим борцима Трећег одреда специјалне бригаде полиције Херцеговина и полагање вијенаца на споменик подигнут у њихову част у кругу Полицијске управе Требиње.
https://www.youtube.com/watch?v=RglyobLe4i4