Večeras otvaranje izložbe: Multioriginalna BiH otisnuta mirom

multikulturne

TREBINJE │ Da su umjetnost, kultura i stvaralaštvo neprikosnovene poveznice među ljudima i put do zajedništva pokazuje i izložba grafika Otisci multioriginalne BiH koja će biti otvorena večeras u Kulturnom centru Trebinje.

Djela su nastala na istoimenoj grafičkoj radionici koja je održana u Bosanskoj Krupi u junu prošle godine u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji je okupio studente likovnih akademija iz Sarajeva, Banjaluke, Mostara, Širokog Brijega, Trebinja, te Nastavničkog fakulteta univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Na otvorenju izložbe obratiće se  Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja,  Danis Fejzić ispred ALU Sarajevo, trebinjski akademski grafičar Veselin Brković, ispred ALU Trebinje, Edita Čolo Zahirović ispred projekta PRO-Budućnost, dok će Miljan Vuković, umjetnički direktor uputiti dobrodošlicu ispred Kulturnog centra Trebinje.

Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) PRO-Budućnost temelji se na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane. Kao takav, projekat nastoji prepoznati mogućnost za povezivanje u svim segmentima našeg društva, uključujući umjetnost, sport, medije, mlade, nevladine organizacije, zvanične strukture vlasti, ranjive kategorije, itd.