Вечерас отварање изложбе: Мултиоригинална БиХ отиснута миром

multikulturne

ТРЕБИЊЕ │ Да су умјетност, култура и стваралаштво неприкосновене повезнице међу људима и пут до заједништва показује и изложба графика Отисци мултиоригиналне БиХ која ће бити отворена вечерас у Kултурном центру Требиње.

Дјела су настала на истоименој графичкој радионици која је одржана у Босанској Kрупи у јуну прошле године у оквиру УСАИД-овог пројекта ПРО-Будућност, који је окупио студенте ликовних академија из Сарајева, Бањалуке, Мостара, Широког Бријега, Требиња, те Наставничког факултета универзитета „Џемал Биједић“ у Мостару.

На отворењу изложбе обратиће се  Зоран Милошевић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Требиња,  Данис Фејзић испред АЛУ Сарајево, требињски академски графичар Веселин Брковић, испред АЛУ Требиње, Едита Чоло Захировић испред пројекта ПРО-Будућност, док ће Миљан Вуковић, умјетнички директор упутити добродошлицу испред Kултурног центра Требиње.

Пројекат Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) ПРО-Будућност темељи се на претпоставци да изградња трајног мира почиње отварањем искреног дијалога те разумијевањем друге стране. Kао такав, пројекат настоји препознати могућност за повезивање у свим сегментима нашег друштва, укључујући умјетност, спорт, медије, младе, невладине организације, званичне структуре власти, рањиве категорије, итд.