Večeras na sceni KC: Velo i lutke pričaju Crvenkapicu

TcrvenkapaREBINJE │ Na sceni Kulturnog centra večeras će glumac Velibor Đorđić, sa svojim lutkama, odigrati predstavu „Crvenkapica“, u sopstvenoj režiji i adaptaciji.

Kako Đorđić, među djecom poznatiji kao Velo Klovn, ističe – lutkarska predstava na temu poznate bajke namijenjena je predškolcima i nižim osnovcima.

velo

„Kada sam razmišljao o ‘Crvenkapici’ vidio sam da je stvarno poučna predstava, ali sam je malo promijenio da bi bila komična. Osnovni cilj je velika poruka – da djeca ne skreću sa puta. Zato što su mala, oni se često zaigraju, zaborave šta su im mama i tata rekli“, kaže Velo Klovn i savjetuje dječicu da od kuće do škole ili vrtića ne razgovaraju sa nepoznatim ljudima i da ne uzimaju ništa od njih.

Đorđić ističe da će u predstavi, koja traje 45 minuta, sam igrati sve likove i zbog toga će biti veoma neobična i dinamična. On je djecu i roditelje pozvao da dođu večeras u Kulturni centar – obećavši puno smijeha.

„Kad radim predstavu prepustim se maštanju, izmišljam nove likove, sklapam kockice priče. Novina je da sam u ovu svoju verziju ubacio mamu i tatu, a znamo da se u originalnoj verziji bajke tata nigdje ne pojavljuje. Želio sam da podvučem i važnost porodične harmonije. Vuk je malo priglup, ali ipak pojede i crvenkapicu i baku. Crvenkapica skrene sa puta, kao svako malo dijete, ali ipak se na kraju pokaje…

Ostatak priče Velo će nam ispričati večeras, uz pomoć svog glumačkog znanja i lutaka, ljubavi prema djeci za koje ne štedi energiju i umijeća da najmlađe animira i zabavi. Predstava „Crvenkapica“ u Kulturnom centru počinje u 19 časova, a cijena ulaznice je 3 KM.
S.P.