radionica

TREBINJE l Izložbom radova u galeriji Kulturnog centra večeras se završava trodnevna narativno-likovna radionica „Priče s izložbe“, u organizaciji Filips kolekšn muzeja iz Vašingtona, OKC „Abrašević“ iz Mostara, Američkog kutka Trebinje i NVO „Oaze“.

Učesnici radionice su bili učenici i nastavnici osnovnih i srednjih trebinjskih škola i studenti Akademije likovne umjetnosti u Trebinju.

robert penza

Ronald Panza iz OKC „Abrašević“ Mostara kaže da je radionica koncipirana na savremenim metodama učenja kroz likovno izražavanje, zbog čega je ona za učesnike – nastavnike, učenike i studente – može biti dragocjeno i u nastavi primjenjivo iskustvo.

„Ono što je posebno važno je da ovo nisu bili klasični časovi slikanja, već veoma dinamične radionice, kako to uglavnom Filips kolekšn radi a mi nemamo baš svakodnevno priliku na taj način raditi. Filips kolekšn muzej je razvio i testirao metodologiju čiji je cilj integrisanje umjetnosti u učenje bilo kojeg predmeta ili oblasti. Ova metodologija se primjenjuje u velikom broju osnovnih i srednjih škola u Vašingtonu i okolini i primjer je uspješne prakse u obrazovanju“, rekao je Panza.

Radionica u Trebinju nastavak je projekta koji se provodi pod pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH i Stejt dipartmenta, a proteklih dana održana je i u Mostaru.

 

radionica2

Zajednička izložba radova svih polaznika biće otvorena večeras u 19 časova.
S.P.

radiotrebinje