radionica

ТРЕБИЊЕ l Изложбом радова у галерији Културног центра вечерас се завршава тродневна наративно-ликовна радионица „Приче с изложбе“, у организацији Филипс колекшн музеја из Вашингтона, ОКЦ „Абрашевић“ из Мостара, Америчког кутка Требиње и НВО „Оазе“.

Учесници радионице су били ученици и наставници основних и средњих требињских школа и студенти Академије ликовне умјетности у Требињу.

robert penza

Роналд Панза из ОКЦ „Абрашевић“ Мостара каже да је радионица конципирана на савременим методама учења кроз ликовно изражавање, због чега је она за учеснике – наставнике, ученике и студенте – може бити драгоцјено и у настави примјењиво искуство.

„Оно што је посебно важно је да ово нису били класични часови сликања, већ веома динамичне радионице, како то углавном Филипс колекшн ради а ми немамо баш свакодневно прилику на тај начин радити. Филипс колекшн музеј је развио и тестирао методологију чији је циљ интегрисање умјетности у учење било којег предмета или области. Ова методологија се примјењује у великом броју основних и средњих школа у Вашингтону и околини и примјер је успјешне праксе у образовању“, рекао је Панза.

Радионица у Требињу наставак је пројекта који се проводи под покровитељством Америчке амбасаде у БиХ и Стејт дипартмента, а протеклих дана одржана је и у Мостару.

 

radionica2

Заједничка изложба радова свих полазника биће отворена вечерас у 19 часова.
С.П.

радиотребиње