U znaku jubileja: Otvoreni 7. Trebinjski dani fotografije (VIDEO)

fotobih1

TREBINJE I U Muzeju Hercegovine večeras je otvorena državna izložba fotografija „FotoBiH-Trebinje 2016“ čime su počeli sedmi „Trebinjski dani fotografije“, u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje, ove godine u znaku posebnog jubileja – desetogodišnjice od ponovnog pokretanja rada ovog društva.

Posjetioci su imali priliku da pogledaju kratki film o radu obnovljenog Foto-kino kluba u protekloj deceniji, nakon čega su zaslužnim organizacijama i pojedincima uručene zahvalnice za doprinos radu društva.

fotobih2

Izložbu i sedmi trebinjski foto-festival otvorio je predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović, istakavši da se malo fotografskih društava u okruženju može pohvaliti aktivnošću, obiljem realizovanih programa i tradicijom kao trebinjski Foto-kino klub.

„Vaš klub je rijedak primjer volontera i aktivista koji se izuzetno kvalitetno bave kreativnom fotografijom, pritom i koji svoja znanja nesebično prenose mladima“, rekao je Boženović.

fotobih3

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH uručio je članovima trebinjskog Foto-kino kluba Radoju Elezu i Slavenku Vukasoviću sertifikateinstruktora fotografije istakavši da je riječ „tek o osmoj i devetoj diplomi ovog zvanja izdatoj u Bosni i Hercegovini, što dovoljno govori i o značaju priznanja koje su zaslužili trebinjski fotografi“.

Večeras su dodijeljene i diplome polaznicima posljednjeg kursa fotografije trebinjskog Foto-kino kluba.

fotobih4

Trebinjci su večeras imali priliku da pogledaju šezdesetak fotografija od ukupno 120 selektovanih za ovogodišnju državnu izložbu – FotoBiH, među kojima su i nagrađene u kolor i crno-bijeloj konkurenciji.

Trebinjski dani fotografije

U okviru ovogodišnjih „Trebinjskih dana fotografije“ biće priređena i izložba najboljih turističkih fotografija Trebinja, selektovanih sa konkursa koje je Foto-kino klub raspisao u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Trebinja.

Planirana je i izložba pozorišnih fotografija članova kluba sa predstojećeg Festivala festivala, foto-safari na temu kulturno-istorijskog nasljeđa i prirodnih dobara na području Trebinja, te tradicionalna Klupska izložba članova Foto-kino kluba.

Tokom jula i avgusta biće organizovane i foto-radionice, te projekcije foto i video sadržaja na otvorenom.

Naredni program foto-festivala je u četvrtak, 14. jula, kada će Američki kutak u Narodnoj biblioteci biti domaćin predavanja o čuvenom reditelju Stenliju Kjubriku.

Izvor: Radio Trebinje