У знаку јубилеја: Отворени 7. Требињски дани фотографије (ВИДЕО)

fotobih1

ТРЕБИЊЕ I У Музеју Херцеговине вечерас је отворена државна изложба фотографија „ФотоБиХ-Требиње 2016“ чиме су почели седми „Требињски дани фотографије“, у организацији Фото-кино клуба Требиње, ове године у знаку посебног јубилеја – десетогодишњице од поновног покретања рада овог друштва.

Посјетиоци су имали прилику да погледају кратки филм о раду обновљеног Фото-кино клуба у протеклој деценији, након чега су заслужним организацијама и појединцима уручене захвалнице за допринос раду друштва.

fotobih2

Изложбу и седми требињски фото-фестивал отворио је предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрен Божановић, истакавши да се мало фотографских друштава у окружењу може похвалити активношћу, обиљем реализованих програма и традицијом као требињски Фото-кино клуб.

„Ваш клуб је риједак примјер волонтера и активиста који се изузетно квалитетно баве креативном фотографијом, притом и који своја знања несебично преносе младима“, рекао је Боженовић.

fotobih3

Предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ уручио је члановима требињског Фото-кино клуба Радоју Елезу и Славенку Вукасовићу сертификатеинструктора фотографије истакавши да је ријеч „тек о осмој и деветој дипломи овог звања издатој у Босни и Херцеговини, што довољно говори и о значају признања које су заслужили требињски фотографи“.

Вечерас су додијељене и дипломе полазницима посљедњег курса фотографије требињског Фото-кино клуба.

fotobih4

Требињци су вечерас имали прилику да погледају шездесетак фотографија од укупно 120 селектованих за овогодишњу државну изложбу – ФотоБиХ, међу којима су и награђене у колор и црно-бијелој конкуренцији.

Требињски дани фотографије

У оквиру овогодишњих „Требињских дана фотографије“ биће приређена и изложба најбољих туристичких фотографија Требиња, селектованих са конкурса које је Фото-кино клуб расписао у сарадњи са Туристичком организацијом Града Требиња.

Планирана је и изложба позоришних фотографија чланова клуба са предстојећег Фестивала фестивала, фото-сафари на тему културно-историјског насљеђа и природних добара на подручју Требиња, те традиционална Клупска изложба чланова Фото-кино клуба.

Током јула и августа биће организоване и фото-радионице, те пројекције фото и видео садржаја на отвореном.

Наредни програм фото-фестивала је у четвртак, 14. јула, када ће Амерички кутак у Народној библиотеци бити домаћин предавања о чувеном редитељу Стенлију Кјубрику.

Извор: Радио Требиње