U Trebinju obilježen Dan porodice: Najbolji likovni rad stigao iz Bileće

ТРЕБИЊЕ │ Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Градом Требињем обиљежило је данас у Требињу Међународни дан породице, изложбом ликовних радова на тему „Моја породицa“, чији су аутори дјеца која бораве у предшколским установама у Републици Српској.

Министарство је наградило три најбоља рада новчаним наградама од 1.000, 750 и 500 марака.

У конкуренцији 700 пристиглих цртежа из 29 обданишта Републике Српске, прву награду освојила је четворогодишња Јана Дунђеровић из Билеће, другу шестогодишња Ана Недић из Добоја, док је цртеж Ање Стјепановић из Братунца, која такође има шест година, награђен са 500 марака.

Министар породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић, која је данас и отворила изложбу, истакла је да је породица најважнија за друштво.

„Сви проблеми који се дешавају у животу лакше се рјешавају уз подршку породице. Желимо да кажемо дјеци да слушају своје родитеље, баку, дједа. А родитељима да поручимо да се активно укључе у одрастање своје дјеце, да их не препуштају интернету. Ми у министарству веома држимо до породице, подржавамо све установе и удружења која се баве породицом и васпитањем дјеце, вртиће, школе, владине и невладине организације“, казала је Давидовићева, која ће данас обићи породилишта у Требињу и Невесињу.

Градоначелник Требиња Лука Петровића истакао је да је веома срећан што се централна манифестација Дана породице обиљежава баш у Требињу.

Драго ми је да су препознате вриједности нашег града. Породица је најважнији стуб друштва, веома важан фактор који ћемо ми у градској управи препознавати, примјењивати и награђивати. Без породице нема напретка ни мјесне заједнице, ни града, ни регије, ни Републике Српске“, каже градоначелник Петровић.

Он је додао да од породице све почиње.

Зато је потребно препознавати проблеме од самог дјетета, од односа у породици, васпитања и од рјешавања крупних социјалних проблема који су обавеза сваке власти“, закључио је градоначелник.

Ову манифестацију својим наступима увеличала су дјеца требињског вртића „Наша радост“ и ученици Средње музичке школе из Требиња.

С.П.