U Trebinju obilježen Dan porodice: Najbolji likovni rad stigao iz Bileće

TREBINJE │ Ministarstvo porodice, omladine i sporta u saradnji sa Gradom Trebinjem obilježilo je danas u Trebinju Međunarodni dan porodice, izložbom likovnih radova na temu „Moja porodica“, čiji su autori djeca koja borave u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.

Ministarstvo je nagradilo tri najbolja rada novčanim nagradama od 1.000, 750 i 500 maraka.

U konkurenciji 700 pristiglih crteža iz 29 obdaništa Republike Srpske, prvu nagradu osvojila je četvorogodišnja Jana Dunđerović iz Bileće, drugu šestogodišnja Ana Nedić iz Doboja, dok je crtež Anje Stjepanović iz Bratunca, koja takođe ima šest godina, nagrađen sa 500 maraka.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović, koja je danas i otvorila izložbu, istakla je da je porodica najvažnija za društvo.

„Svi problemi koji se dešavaju u životu lakše se rješavaju uz podršku porodice. Želimo da kažemo djeci da slušaju svoje roditelje, baku, djeda. A roditeljima da poručimo da se aktivno uključe u odrastanje svoje djece, da ih ne prepuštaju internetu. Mi u ministarstvu veoma držimo do porodice, podržavamo sve ustanove i udruženja koja se bave porodicom i vaspitanjem djece, vrtiće, škole, vladine i nevladine organizacije“, kazala je Davidovićeva, koja će danas obići porodilišta u Trebinju i Nevesinju.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrovića istakao je da je veoma srećan što se centralna manifestacija Dana porodice obilježava baš u Trebinju.

Drago mi je da su prepoznate vrijednosti našeg grada. Porodica je najvažniji stub društva, veoma važan faktor koji ćemo mi u gradskoj upravi prepoznavati, primjenjivati i nagrađivati. Bez porodice nema napretka ni mjesne zajednice, ni grada, ni regije, ni Republike Srpske“, kaže gradonačelnik Petrović.

On je dodao da od porodice sve počinje.

Zato je potrebno prepoznavati probleme od samog djeteta, od odnosa u porodici, vaspitanja i od rješavanja krupnih socijalnih problema koji su obaveza svake vlasti“, zaključio je gradonačelnik.

Ovu manifestaciju svojim nastupima uveličala su djeca trebinjskog vrtića „Naša radost“ i učenici Srednje muzičke škole iz Trebinja.

S.P.