U objektivu Radoja Eleza: 101 dama sa fotoaparatom (VIDEO)

U kafeu „Klub“ večeras je otvorena izložba foto minijatura pod nazivom „Dame snimaju“ autora trebinjskog fotografa Radoja Eleza.

Otvarajući izložbu Slavenko Vukasović, predsjednik Foto – kino kluba Trebinje istakao je da je ovo druga samostalna izložba fotografija Eleza, specifična po formatu i po broju fotografija.

„Format je 10×10 koji se rijetko koristi i zahtjevan je za kadriranje, a i nesvakidašnji motiv izložbe je 101 žena fotograf.  Fotografije su nastale u posljednjih desetak godina na prostorima bivše Jugoslavije, ali i Njemačke, Holandije, Češke i drugih evropskih zemalja“, rekao je Vukasović.

Elez se fotografijom bavi već 40 godina, a prvu samostalnu izložbu imao je 2013. godine u Trebinju.

„U kratkom periodu sam odlučio da izložim foto minijature, za koje ne znam da je neko nekad prije izlagao u Trebinju i da je na jednoj izložbi bilo preko 100 fotografija i baš sve žene na fotografijama i sa fotoaparatom. Ova izložba se poklopila sa 8. martom, pa je nekako ona moj poklon svim ženama“, istakao je Elez.

Radoje Elez dugogodišnji je snimatelj RTRS-a, do sada je izlagao na više od 120 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Član je uprave Foto – kino kluba Trebinje od njegovog reosnivanja 2006. godine, a u Asocijaciji za umjetničku fotografiju BiH nosilac je zvanja fotograf prve klase i instruktor fotografije.

Organizator izložbe koja će biti otvorena do kraja mjeseca je Foto – kino klub Trebinje.

Izvor: Radio Trebinje