U objektivu Radoja Eleza: 101 dama sa fotoaparatom (VIDEO)

У кафеу „Клуб“ вечерас је отворена изложба фото минијатура под називом „Даме снимају“ аутора требињског фотографа Радоја Елеза.

Отварајући изложбу Славенко Вукасовић, предсједник Фото – кино клуба Требиње истакао је да је ово друга самостална изложба фотографија Елеза, специфична по формату и по броју фотографија.

„Формат је 10×10 који се ријетко користи и захтјеван је за кадрирање, а и несвакидашњи мотив изложбе је 101 жена фотограф.  Фотографије су настале у посљедњих десетак година на просторима бивше Југославије, али и Њемачке, Холандије, Чешке и других европских земаља“, рекао је Вукасовић.

Елез се фотографијом бави већ 40 година, а прву самосталну изложбу имао је 2013. године у Требињу.

„У кратком периоду сам одлучио да изложим фото минијатуре, за које не знам да је неко некад прије излагао у Требињу и да је на једној изложби било преко 100 фотографија и баш све жене на фотографијама и са фотоапаратом. Ова изложба се поклопила са 8. мартом, па је некако она мој поклон свим женама“, истакао је Елез.

Радоје Елез дугогодишњи је сниматељ РТРС-а, до сада је излагао на више од 120 колективних изложби у земљи и иностранству.

Члан је управе Фото – кино клуба Требиње од његовог реоснивања 2006. године, а у Асоцијацији за умјетничку фотографију БиХ носилац је звања фотограф прве класе и инструктор фотографије.

Организатор изложбе која ће бити отворена до краја мјесеца је Фото – кино клуб Требиње.

Извор: Радио Требиње