У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ ОДРЖАНА ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА “ЖИВОТ НА ГРАНИЦИ БиХ/ЦГ – СТАРЕ СТАЗЕ БЕЗВРЕМЕНОГ НАСЉЕЂА И ТРАДИЦИЈЕ”

Пројекцијом филма “Живот на граници БиХ/ЦГ – старе стазе безвременог насљеђа и традиције”, аутора Небојше Колака, данас је у биоскупу Културног центра Требиње оджана завршна конференција  истоименог пројекта који се од јануара прошле године проводио у Никшићу, Плужинама, Билећи и Требињу.
Мињан Вуковић, координатор пројекта као круну активности издвоји је поринуће десет лађа на ријеци Требишњици прије два дана и десет лађа јуче на ријеци Зети.
Вуковић се захвалио свим пројектним партнерима, Граду Требињу, Туристичкој организацији града Требиња, Агенцији за развој малих и средњих предузећа и свима онима који су допринијели да се овај пројекат проведе по планираним активностима.
Резултат пројекта су, између осталог и три нове туристичке руте у четири града, рекао је Вуковић.
Зоран Милошевић, начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности указао је на значај пројекта за развој туризма у нашем граду, те подјетио да је  у Стратегији развоја града Требиња 2018. – 2027. туризам дефинисан као стратешка грана.
Четрдесет споменика и локација је захваљујући овом пројекту добило значај који им припада по културно – историјској важности и који ће од сада бити незаобилазни у туристичкој понуди.
Носилац пројекта “Живот на граници БиХ/ЦГ – старе стазе безвременог насљеђа и традиције био је Културни центар Требиње са партнерима: Центар за културу Плужине, НВО “Женска акција” Никшић, Удружење грађана “Home”  и Центар за развој Херцеговине.Пројекат је са око 330 хиљада евра финансирала ЕУ и Град Требиње са 15 одсто од вриједности пројекта.