U KULTURNOM CENTRU TREBINJE ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ŽIVOT NA GRANICI BiH/CG – STARE STAZE BEZVREMENOG NASLJEĐA I TRADICIJE”

Projekcijom filma “Život na granici BiH/CG – stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije”, autora Nebojše Kolaka, danas je u bioskupu Kulturnog centra Trebinje odžana završna konferencija  istoimenog projekta koji se od januara prošle godine provodio u Nikšiću, Plužinama, Bileći i Trebinju.
Minjan Vuković, koordinator projekta kao krunu aktivnosti izdvoji je porinuće deset lađa na rijeci Trebišnjici prije dva dana i deset lađa juče na rijeci Zeti.
Vuković se zahvalio svim projektnim partnerima, Gradu Trebinju, Turističkoj organizaciji grada Trebinja, Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i svima onima koji su doprinijeli da se ovaj projekat provede po planiranim aktivnostima.
Rezultat projekta su, između ostalog i tri nove turističke rute u četiri grada, rekao je Vuković.
Zoran Milošević, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ukazao je na značaj projekta za razvoj turizma u našem gradu, te podjetio da je  u Strategiji razvoja grada Trebinja 2018. – 2027. turizam definisan kao strateška grana.
Četrdeset spomenika i lokacija je zahvaljujući ovom projektu dobilo značaj koji im pripada po kulturno – istorijskoj važnosti i koji će od sada biti nezaobilazni u turističkoj ponudi.
Nosilac projekta “Život na granici BiH/CG – stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije bio je Kulturni centar Trebinje sa partnerima: Centar za kulturu Plužine, NVO “Ženska akcija” Nikšić, Udruženje građana “Home”  i Centar za razvoj Hercegovine.Projekat je sa oko 330 hiljada evra finansirala EU i Grad Trebinje sa 15 odsto od vrijednosti projekta.