У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА  „ИЗБОРНА СМУТЊА“

Мостарска позоришна група  „Ономатоблеја“  вечерас је у Културном центру Требиње одиграла своју прву представу  „Изборна смутња“.

„Ономатоблеја“  је првенствено радијска, сатирично-информативна емисија која је до сада имала 34 епизоде на АбрашРадију, а од септембра његови аутори, тројац у саставу: Никола Рончевић, Омер Хоџић и Лука Маријановић под овим називом креће и у позоришни пројекат.

„Ово вечерас је заправо једна манифестација на сцени онога што ми већ неколико мјесеци радимо у радио-емисији.  „Изборна смутња“  је наш предизборни анти-кампањски мултимедијални шоу. Садржи елементе стендап комедије, театарске сцене и музичке секвенце кроз које ми на сатиричан начин проговарамо о нашој свакодневици – политици и друштву уопште“, рекао је један од актера представе Омер Хоџић.

„Изборна смутња“  говори о апсурдним ситуацијама и схватањима истих, у којима се нађе обичан млади човјек при сусрету са темама попут демократије, бирократије, запошљавања, а поготово онога што нам слиједи – избора.

„Ономатоблеја“  је вечерашњу представу у Културном центру Требиње извела у оквиру своје предизборне турнеје током које ће обићи укупно 20 градова широм Босне и Херцеговине.

 

Душка Ђајић