U KULTURNOM CENTRU TREBINJE ODIGRANA PREDSTAVA  „IZBORNA SMUTNJA“

Mostarska pozorišna grupa  „Onomatobleja“  večeras je u Kulturnom centru Trebinje odigrala svoju prvu predstavu  „Izborna smutnja“.

„Onomatobleja“  je prvenstveno radijska, satirično-informativna emisija koja je do sada imala 34 epizode na AbrašRadiju, a od septembra njegovi autori, trojac u sastavu: Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović pod ovim nazivom kreće i u pozorišni projekat.

„Ovo večeras je zapravo jedna manifestacija na sceni onoga što mi već nekoliko mjeseci radimo u radio-emisiji.  „Izborna smutnja“  je naš predizborni anti-kampanjski multimedijalni šou. Sadrži elemente stendap komedije, teatarske scene i muzičke sekvence kroz koje mi na satiričan način progovaramo o našoj svakodnevici – politici i društvu uopšte“, rekao je jedan od aktera predstave Omer Hodžić.

„Izborna smutnja“  govori o apsurdnim situacijama i shvatanjima istih, u kojima se nađe običan mladi čovjek pri susretu sa temama poput demokratije, birokratije, zapošljavanja, a pogotovo onoga što nam slijedi – izbora.

„Onomatobleja“  je večerašnju predstavu u Kulturnom centru Trebinje izvela u okviru svoje predizborne turneje tokom koje će obići ukupno 20 gradova širom Bosne i Hercegovine.

 

Duška Đajić