U Kulturnom centru priređena humanitarna priredba „Luča dobročinstva”

U bioskopskoj sali Kulturnog centra Humanitarno udruženje  „Djeca djeci” iz Trebinja organizovalo je priredbu humanitarnog karaktera pod nazivom „Luča dobročinstva”.

Priredba je jedna od brojnih dobrotvornih aktivnosti ovog udruženja., a učešće su uzeli učenici iz sve tri trebinjske osnovne škole. O humanosti i dobročinstvu govorili su kroz eseje, pjesme, recitacije i igrokaze koje su pripremali sa svojim nastavnicama Žanelom Pažin i Dražanom Ivanović.

Učiteljica vjeronauke OŠ „Vuk Karadžić” Žanela Pažin aktivan je član organizacije  „Djeca djeci” od samog njenog osnivanja, a u posljednjih godinu dana organizovala je i posebne akcije u kojima djeca rado učestvuju. Za ovu humanitarnu akciju sa svojim učenicima pripremila je kalendare.

„Kao i prošle godine, naši učenici su na časovima tehničkog obrazovanja i vjeronauke kreirali svoje kalendare. Ove godine u kalendarima se nalaze slike hramova, odnosno, fotografije koje su učenici fotografisali. Izložbu tih fotografija imali smo oko Vidovdana na Hercegovačkoj Gračanici i prihod od izložbe takođe je išao za humanitarno udruženje. Kalendari će biti u prodaji i na humanitarnom bazaru koji će biti organizovan 24. decembra”, navela je Žanela Pažin.

Mali „Bubamarci”, članovi dječjeg hora, pokazali su veliko srce pojavivši se na sceni kao gosti priredbe.

Donacije prikupljene na humanitarnoj priredbi namijenjene su učenicima kojima je neophodna materijalna podrška.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković