U KULTURNOM CENTRU ODRŽAN KONCERT ZA PAMĆENJE(VIDEO)

U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je održan zajednički koncert školskog orkestra trebinjske Gimnazije i stolačkog Gradskog orkestra.

Trebinjski gimnazijalci su iskoristili priliku da publici predstave najuspješnije među njima – đaka generacije Anđelu Đuricu, učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, pobjednike literarnih konkursa, te zlatne momke i djevojke, prvake republičkog takmičenja u košarci  u okviru Malih olimpijskih igara RS.

Zalaganje i trud članova orkestra naše gimnazije bili su zapaženi još na njihovom prvom koncertu u oktobru prošle godine. Orkestar je večeras nastupio u proširenom sastavu jer je u međuvremenu postao brojniji, a može se pohvaliti i atmosferom među članovima koja je na jednom zaista zavidnom nivou.

Trebinjski gimnazijalci su nastupili pod dirigentskom palicom profesora Pera Bokića koji je večerašnji koncert organizovao u saradnji sa Zvonkom Kneževićem, dirigentom Gradskog orkestra iz Stoca, a u cilju promovisanja i očuvanja kvalitetne muzike.

 

„Kao posebno iznenađenje večeras smo imali osam mladih muzičara iz Stoca, članova Gradskog orkestra, koji su se pridružili našim sviračima. Ovo je naš prvi zajednički koncert koji je, ja se nadam, samo početak naše saradnje. Smatram da je ovo idealna prilika da se na jedan lijep način predstavi muzika kao umjetnost, a samim tim, da se skrene pažnja na naše talentovane mlade muzičare“,   naveo je prof. Bokić.

Publika je uživala u izvođenju domaćih i stranih pop i rok kompozicija. Gromki aplauzi kojima je pratila izvođače uz koje je i pjevala, a na kraju i zaigrala, bili su svjedok sjajne atmosfere i veoma uspješnog koncerta.

Koncert je organizovan uz podršku OSCE, organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju.

 

Duška Đajić

foto//Želimir Kovačina//