U KULTURNOM CENTRU ODRŽAN KONCERT ZA PAMĆENJE(VIDEO)

У препуној позоришној сали Културног центра Требиње вечерас је одржан заједнички концерт школског оркестра требињске Гимназије и столачког Градског оркестра.

Требињски гимназијалци су искористили прилику да публици представе најуспјешније међу њима – ђака генерације Анђелу Ђурицу, ученике који су освојили једно од прва три мјеста на републичким и међународним такмичењима, побједнике литерарних конкурса, те златне момке и дјевојке, прваке републичког такмичења у кошарци  у оквиру Малих олимпијских игара РС.

Залагање и труд чланова оркестра наше гимназије били су запажени још на њиховом првом концерту у октобру прошле године. Оркестар је вечерас наступио у проширеном саставу јер је у међувремену постао бројнији, а може се похвалити и атмосфером међу члановима која је на једном заиста завидном нивоу.

Требињски гимназијалци су наступили под диригентском палицом професора Пера Бокића који је вечерашњи концерт организовао у сарадњи са Звонком Кнежевићем, диригентом Градског оркестра из Стоца, а у циљу промовисања и очувања квалитетне музике.

 

„Као посебно изненађење вечерас смо имали осам младих музичара из Стоца, чланова Градског оркестра, који су се придружили нашим свирачима. Ово је наш први заједнички концерт који је, ја се надам, само почетак наше сарадње. Сматрам да је ово идеална прилика да се на један лијеп начин представи музика као умјетност, а самим тим, да се скрене пажња на наше талентоване младе музичаре“,   навео је проф. Бокић.

Публика је уживала у извођењу домаћих и страних поп и рок композиција. Громки аплаузи којима је пратила извођаче уз које је и пјевала, а на крају и заиграла, били су свједок сјајне атмосфере и веома успјешног концерта.

Концерт је организован уз подршку OSCE, организације за европску безбједност и сарадњу.

 

Душка Ђајић

фото//Желимир Ковачина//