У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ОДРЖАН КОНЦЕРТ КУД-А “АЛАТ СВИСЛАЈОН”

У позоришној сали Културног центра Требиње вечерас је одржан традиционални годишњи концерт КУД-а “Алат Свислајон ” на коме су наступили омладински, сениорски и ансамбл ветерана.
Концерт је почео сплетом традиционалних херцеговачких игара без којих се некада није могло замислити ниједно весеље у нашем крају.

Фото:Јован Видаковић

Многобројна требињска публика али и гости из Херцег Новог, Никшића и Билеће нису штедјели дланове већ су громогласним аплаузом наградили извођаче , посебно ветеране који су извели сплет игара из Шумадије.
Омладински састав  бриљирао је  извеодећи двије веома захтијевне кореографије: Босилеградско крајиште и игре из Гњилана.
Сениорски састав КУД-а “Алат Свислајон” одиграо је сплет игара из Македоније .
Концерт, седамдесет и четврти у овој години завршен је кореографијом, специјално рађеном за овогодишње тринаестодневно гостовање у Француској.

Фото:Јован Видаковић

Да подсјетимо, КУД “Алат Свисалајон”  је ове године по први пут био домаћин Међународне смотре ветерана а наш град је веома успјешно представио на недавно завршеним Данима Републике Српске у Србији.
Од оснивања давне 1956. године у оквиру фирме Индустрија алата Требиње до данас, ово културно умјетничко друштво његује љубав према традиционалној игри и пјесми, афирмише културне вриједности свог мјеста и народа и један је од најбољих амбасадора града Требиња

Фото:Јован Видаковић
Фото:Јован Видаковић
Фото:Јован Видаковић