U KULTURNOM CENTRU ODRŽAN KONCERT KUD-A “ALAT SVISLAJON”

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je održan tradicionalni godišnji koncert KUD-a “Alat Svislajon ” na kome su nastupili omladinski, seniorski i ansambl veterana.
Koncert je počeo spletom tradicionalnih hercegovačkih igara bez kojih se nekada nije moglo zamisliti nijedno veselje u našem kraju.

Foto:Jovan Vidaković

Mnogobrojna trebinjska publika ali i gosti iz Herceg Novog, Nikšića i Bileće nisu štedjeli dlanove već su gromoglasnim aplauzom nagradili izvođače , posebno veterane koji su izveli splet igara iz Šumadije.
Omladinski sastav  briljirao je  izveodeći dvije veoma zahtijevne koreografije: Bosilegradsko krajište i igre iz Gnjilana.
Seniorski sastav KUD-a “Alat Svislajon” odigrao je splet igara iz Makedonije .
Koncert, sedamdeset i četvrti u ovoj godini završen je koreografijom, specijalno rađenom za ovogodišnje trinaestodnevno gostovanje u Francuskoj.

Foto:Jovan Vidaković

Da podsjetimo, KUD “Alat Svisalajon”  je ove godine po prvi put bio domaćin Međunarodne smotre veterana a naš grad je veoma uspješno predstavio na nedavno završenim Danima Republike Srpske u Srbiji.
Od osnivanja davne 1956. godine u okviru firme Industrija alata Trebinje do danas, ovo kulturno umjetničko društvo njeguje ljubav prema tradicionalnoj igri i pjesmi, afirmiše kulturne vrijednosti svog mjesta i naroda i jedan je od najboljih ambasadora grada Trebinja

Foto:Jovan Vidaković
Foto:Jovan Vidaković
Foto:Jovan Vidaković