U galeriji Kulturnog centra otvorena izložba radova Vesne Bošković

Večeras je u galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba radova akademske slikarke Vesne Bošković iz Podgorice.

Ova crnogorska umjetnica izlagala je svoje radove u Kulturnom centru 2015. godine, a ovaj put trebinjskoj publici predstavila je svoje najnovije grafike, crteže i instalacije.

„Kroz tri segmenta publika će se upoznati sa mojim radom. Pored najnovijih radova, prisutan je i segment izložbe ‘Sve je satkano od svjetlosti’ koja sadrži sedam instalacija u sedam prostora. U toj izložbi sam sublimirala svo svoje iskustvo, i ono iz perioda kada sam se bavila enterijerima, ali i iskustvo upoznavanja novog prostora. Tu su i crteži pod nazivom ‘Rekonstrukcija jednog trenutka’ – to je bio fokus pažnje u ovom periodu i izolacije i nekog promišljanja za instalacije koje će, nadam se, biti u nekim budućim izložbama”, navela je autorka izložbe.

Multimedijalna umjetnica Vesna Bošković bavi se crtežom, grafikom, slikom i instalacijama, a izlaže i na međunarodnim izložbama arhitekture. Ne izdvaja nijedan medij posebno jer smatra da je on samo sredstvo, a da je ideja nosilac rada:
„U suštini, u umjetnosti postoji samo sredstvo, način na koji ćete sprovesti neku ideju bez obzira koji je medij u pitanju. Jednostavno, ne mogu sebe da krotim niti želim. To je trenutak koji diktira moje raspoloženje i moja dobra volja”.

Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje, naveo je da je trebinjska publika prije nekoliko godina imala priliku da se upozna sa bogatstvom opusa kojim Vesna Bošković raspolaže.

„Vesna nas je poprilično iznenadila sa novim konceptom izložbe, sa novim radovima koji su u nekom njenom maniru, ali ipak osvježeni i savremeni. Na taj način je, recimo, tretirala i galeriju u kojoj večeras izlaže kombinujući specifičnost prostora sa svojim radovima. Imamo osjećaj kao da je čitava galerija neka vrsta jednog rada sa specifičnim izrazom”, kazao je Vuković.

Izložba radova Vesne Bošković, koju je organizovao Kulturni centar Trebinje, može se pogledati do kraja decembra.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković