“SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE” SA ŠEST ZLATNIH MASKI APSOLUTNI POBJEDNIK 62. FESTIVALA FESTIVALA

Foto: Jovan Vidaković

Pozorišna predstava “Slučajna smrt jednog anarhiste” ansambla “Stevan Sremac” iz Crvenke najbolja je pozorišna predstava 62. Festivala festivala po mišljenju i stručnog žirija i žirija publike.

Režiser komada “Slučajna smrt jednog anarhiste”, Igor Pavlović dobio je tri zlatne maske : za režiju, kostimografiju i scenografiju , a u ruke ansambla iz Crvenke otišle su i Zlatne maske za najbolju žensku ulogu Cvijeti Jovanović Mučalici i Gordani Mešter za najbolju epizodnu žensku ulogu
Zlatnu masku za najbolju mušku ulogu osvojio je Faik Salihbegović za ulogu Luke Labana u predstavi “Profesionalac” Teatra “Total” iz Visokog, dok je Zlatna  maska za najbolju mušku epizodnu ulogu pripala Filipu Medenici glumcu mojkovačkog pozorišta.
Ansamblu iz Mojkovca pripala je i Zlatna maska za najbolju koletivnu igru.

Foto: Jovan Vidaković

Zlatna maska za autorsku muziku pripala je Božidaru Bobu Vučuru za muziku u predstavi “Jedan sluga dva gospodara” Gradskog pozorišta Trebinje.
Diplome 62. Festivala festivala dodijeljene su : Srni Dukovskoj iz Teatra “Kunstwerstatt” iz Skoplja za glumačku minijaturu, Milici Bukvić iz ansambla Kulturnog centra Kula za izuzetnu glumačku transformaciju, Biljani Radović iz mojkovačkog ansambla za kompleksno glumačko ostvarenje i Mirku Đinđiću iz Amaterske kazališne udruge “Kuntrata” iz Svetog Filipa i Jakova za teatarsko istraživanje rituala kroz narodnu baštinu.

Foto: Jovan Vidaković
Foto: Jovan Vidaković

Foto: Jovan Vidaković