“СЛУЧАЈНА СМРТ ЈЕДНОГ АНАРХИСТЕ” СА ШЕСТ ЗЛАТНИХ МАСКИ АПСОЛУТНИ ПОБЈЕДНИК 62. ФЕСТИВАЛА ФЕСТИВАЛА

Фото: Јован Видаковић

Позоришна представа “Случајна смрт једног анархисте” ансамбла “Стеван Сремац” из Црвенке најбоља је позоришна представа 62. Фестивала фестивала по мишљењу и стручног жирија и жирија публике.

Режисер комада “Случајна смрт једног анархисте”, Игор Павловић добио је три златне маске : за режију, костимографију и сценографију , а у руке ансамбла из Црвенке отишле су и Златне маске за најбољу женску улогу Цвијети Јовановић Мучалици и Гордани Мештер за најбољу епизодну женску улогу
Златну маску за најбољу мушку улогу освојио је Фаик Салихбеговић за улогу Луке Лабана у представи “Професионалац” Театра “Тотал” из Високог, док је Златна  маска за најбољу мушку епизодну улогу припала Филипу Меденици глумцу мојковачког позоришта.
Ансамблу из Мојковца припала је и Златна маска за најбољу колетивну игру.

Фото: Јован Видаковић

Златна маска за ауторску музику припала је Божидару Бобу Вучуру за музику у представи “Један слуга два господара” Градског позоришта Требиње.
Дипломе 62. Фестивала фестивала додијељене су : Срни Дуковској из Театра “Kunstwerstatt” из Скопља за глумачку минијатуру, Милици Буквић из ансамбла Културног центра Кула за изузетну глумачку трансформацију, Биљани Радовић из мојковачког ансамбла за комплексно глумачко остварење и Мирку Ђинђићу из Аматерске казалишне удруге “Кунтрата” из Светог Филипа и Јакова за театарско истраживање ритуала кроз народну баштину.

Фото: Јован Видаковић
Фото: Јован Видаковић

Фото: Јован Видаковић