TREBINJE | U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena treća godišnja izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Nine Lojović – Milinić izloženi su radovi umjetnika, isključivo članova udruženja, ističući da su razne tehnike zastupljene, a svaka slika je priča za sebe.

„Prije je izložba bila na Trgu slobode, na otvorenom, i imala je svoju posebnu čar, ali ni ovaj večerašnji ambijent nije naškodio ljepoti umjetničkog izlaganja. Predstavila su se 22 autora sa blizu 50 radova, među kojima su i djela nedavno preminulog poznatog trebinjskog slikara Ljuba Milojevića. Radovi su nastali u različitim likovnim tehnikama, od ulja na platnu, akvarela do kombinovanih tehnika i kolaža. Posebna je draž kada se vidi jedna raznolikost na jednom mjestu“, izjavila je Lojović – Milinić, dodajući da je cilj ove izložbe promocija samog udruženja.

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ osnovano je 2013. u Trebinju uz podršku velikog broja umjetnika iz cijele Hercegovine, a na inicijativu magistra slikarstva Nine Lojović – Milinić, akademskog grafičara Snježane Domazet i akademskog slikara Tatjane Topalović.izlozba-corovic-5