TREBINJSKOJ PUBLICI PREDSTAVLJENA IZLOŽBA „RE:ORGANIZACIJA“

U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena izložba radova triju umjetnika – Đorđa Arnauta, Željke Momirovi Ljubomira Vučinića  pod nazivom „RE:Organizacija“.

Ovi umjetnici rade zajedno od 2010.  „Autori, tragajući za novim umjetničkim izrazom, došli su na ideju da kreiraju zajednička djela spojena pojedinačnim likovnim inspiracijama. Za to je bilo neophodno i posebno umijeće, kako konačna verzija ne bi izgubila prepoznatljivost svakog umjetnika ponaosob“,  na otvaranju je rekla Tanja Sekulovićrukovodilac galerije.

Večeras su se u našoj galeriji umjetnici predstavili svojim novim zajedničkim projektom „RE: Organizacija“. Sam naziv ove izložbe govori da je riječ o radovima koji su namjenski rađeni za baš ovaj prostor u kom su izloženi, a za izložbe koje predstoje u Budimpešti, Segedinu, Vranju i ostalim gradovima, biće rađeni, odnosno „reorganizovani“  i prilagođeni njihovim izložbenim prostorima.

„Sam naziv „RE:Organizacija“ govori na koji način mi možemo da sarađujemo, da korespondiramo sa datim zadatkom i datim prostorom, na koji način ga koristimo, šta je to što bi mogao da bude izazov za nas“, izjavila je Željka Momirov.

Ovog puta predstavljeni su printovi, od kojih su neki u vidu velikih banera, neki na papiru , a neki kao digitalni printovi vezani za određenu vrstu geometrijske problematike.

„S druge strane, recimo, moj kolega Đorđe Arnaut obično ima nešto što je povezano sa raznim tekstovima. Veoma je bitno obratiti pažnju na upravo te tekstove koji govore o raznim problemima u našem društvu, koji isto tako mogu da se preorganizuju , tako da ta rečorganizacija, kada dodate neke prefikse, dobija neke druge dijaloge“, dodala je Momirov.

 

Duška Đajić