ТРЕБИЊСКОЈ ПУБЛИЦИ ПРЕДСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА „РЕ:ОРГАНИЗАЦИЈА“

У галерији Културног центра Требиње вечерас је отворена изложба радова трију умјетника – Ђорђа Арнаута, Жељке Момирови Љубомира Вучинића  под називом „РЕ:Организација“.

Ови умјетници раде заједно од 2010.  „Аутори, трагајући за новим умјетничким изразом, дошли су на идеју да креирају заједничка дјела спојена појединачним ликовним инспирацијама. За то је било неопходно и посебно умијеће, како коначна верзија не би изгубила препознатљивост сваког умјетника понаособ“,  на отварању је рекла Тања Секуловићруководилац галерије.

Вечерас су се у нашој галерији умјетници представили својим новим заједничким пројектом „РЕ: Организација“. Сам назив ове изложбе говори да је ријеч о радовима који су намјенски рађени за баш овај простор у ком су изложени, а за изложбе које предстоје у Будимпешти, Сегедину, Врању и осталим градовима, биће рађени, односно „реорганизовани“  и прилагођени њиховим изложбеним просторима.

„Сам назив „РЕ:Организација“ говори на који начин ми можемо да сарађујемо, да кореспондирамо са датим задатком и датим простором, на који начин га користимо, шта је то што би могао да буде изазов за нас“, изјавила је Жељка Момиров.

Овог пута представљени су принтови, од којих су неки у виду великих банера, неки на папиру , а неки као дигитални принтови везани за одређену врсту геометријске проблематике.

„С друге стране, рецимо, мој колега Ђорђе Арнаут обично има нешто што је повезано са разним текстовима. Веома је битно обратити пажњу на управо те текстове који говоре о разним проблемима у нашем друштву, који исто тако могу да се преорганизују , тако да та речорганизација, када додате неке префиксе, добија неке друге дијалоге“, додала је Момиров.

 

Душка Ђајић