TREBINJSKI GLUMCI RAZVESELILI NAJMLAĐE

Trebinjski glumci – Jefimija Ot, Darko Kurtović i Igor Svrdlin – izveli su danas u Kulturnom centru predstavu za djecu „Novogodišnja zavrzlama“.

Avanture Ledene vileDjeda Mraza i bezobraznog Ige Bige najsmijale su danas najmlađe, a za praznike obradovaće i ponekog mališana iz socijalno ugroženih porodica, kojima su namijenjena sredstva prikuljeljena tokom predstave u kutiji za donacije.

Kroz dopisivanja na probama, glumački trio autor je i teksta predstave, a nastala je po ideji Igora Svrdlina.

„Ovo je jedan topla priča o tome kako djecu koja su nestašnija ili na bilo koji način drugačija od nas – ne trebamo da odbacujemo. Treba da ih prihvatimo i da se svi zajedno  potrudimo da budemo bolji. Da nešto naučimo od njih, kao što će i oni da nauče od nas“, kaže Jefimija Ot.

Predstavu su pliškovcima podržali Marina i Lena Vujinović, koje su i za ove novogodišnje i božićne praznike prikupljale plišane igračke za djecu slabijeg materijalnog stanja.

„Sa svojim kćerkama Marinom i Lenom već tri godine skupljam pliškovce, a ove godine smo došli na ideju da napravimo i humanitarnu predstavu, da djecu malo razveselimo i nasmijemo, da dobiju pokoji paketić i pliškovca, a imamo i kutiju za donacije –  sav novac što se prikupi ići će za nabavku paketa hrane socijalno ugroženim porodicama“, kaže njihova majka Dubravka Vujnović.

Izvor – Radio Trebinje

Foto – Jovan Vidaković