TREBINJSKI GLUMCI RAZVESELILI NAJMLAĐE

Требињски глумци – Јефимија От, Дарко Куртовић и Игор Сврдлин – извели су данас у Културном центру представу за дјецу „Новогодишња заврзлама“.

Авантуре Ледене вилеДједа Мраза и безобразног Иге Биге најсмијале су данас најмлађе, а за празнике обрадоваће и понеког малишана из социјално угрожених породица, којима су намијењена средства прикуљељена током представе у кутији за донације.

Кроз дописивања на пробама, глумачки трио аутор је и текста представе, а настала је по идеји Игора Сврдлина.

„Ово је један топла прича о томе како дјецу која су несташнија или на било који начин другачија од нас – не требамо да одбацујемо. Треба да их прихватимо и да се сви заједно  потрудимо да будемо бољи. Да нешто научимо од њих, као што ће и они да науче од нас“, каже Јефимија От.

Представу су плишковцима подржали Марина и Лена Вујиновић, које су и за ове новогодишње и божићне празнике прикупљале плишане играчке за дјецу слабијег материјалног стања.

„Са својим кћеркама Марином и Леном већ три године скупљам плишковце, а ове године смо дошли на идеју да направимо и хуманитарну представу, да дјецу мало развеселимо и насмијемо, да добију покоји пакетић и плишковца, а имамо и кутију за донације –  сав новац што се прикупи ићи ће за набавку пакета хране социјално угроженим породицама“, каже њихова мајка Дубравка Вујновић.

Извор – Радио Требиње

Фото – Јован Видаковић