TREBINJSKA PREDSTAVA “SIROMAŠNI ROMEO” OSVOJILA “GRAND PRIX” NA FESTIVALU OMLADINSKOG STVARALAŠTVA BiH U KONJICU

Novi pozorišni komad Gradskog pozorišta Trebinje koji djeluje pri Kulturnom centru Trebinje i KC ” Male stvari” Trebinje “Siromašni Romeo”, osvojio je GRAND PRIX na nedavno završenom, devetnaestom po  redu Festivalu omladinskog stvaralaštva BiH održanom u Konjicu.

Pozorišna predstava “Siromašni Romeo”, rađena je po tekstu Tode Nikoletića, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Prema riječima stručnog žirija,(Miroljub Mijatović, predsjednik, te Lejla Pajić i Dino Bajrović, članovi) na Festivalu je i pored brojnih problema sa kojima se pozrište suočilo usred pandemije prikazan zavidan nivo kvaliteta.

Uspjeh trebinjske predstave dokazuje da je pozorište kao i mnogo puta do sada preživjelo i nastavilo sa radom na dobrobit umjetnosti i života.

Pored nagrade za najbolju predstavu, komad “Siromašni Romeo” osvojio je i nagradu za najbolji kostim (Milica Salata), najboljeg glumca (David Popadić), najbolju glumicu (Milana Ninković) kao i nagradu za najbolji scenski pokret.

Trebinjska publika će početkom narednog mjeseca biti u prilici da pogleda nagrađenu predstavu, a o tačnom datumu igranja  komada “Siromašni Romeo” ćemo vas blagovremeno obavijestiti.