Trebinje ugostilo 200 mladih iz Srpske i regiona

 

ТРЕБИЊЕ │ Министар за породицу, омладину и спорт у Влади РС Јасмина Давидовићотворила је вечерас у Требињу 21. Сусрете младих Републике Српске.

Традиционална манифестација, коју организује Омладински савјет РС, ове године у Требињу окупила је око 200 младих из 47 општина Српске, али и њихове вршњаке из Федерације БиХ, Црне Горе, Србије и Македоније.

Министар Давидовић подсјетила је да је ријеч о највећем организованом окупљању младих у Српској, на којем се по традицији „сусрећу највреднији омладици, граде заједништво и превазилазе предрасуде“.

Млади су дио друштва на којима све остаје и мени је јако драго да они показују да желе да буду активни. У ова четири дана кроз различите радионице учиће се активизму – како да се укључе и постану важан политички фактор у својим општинама и раде на побољшању статуса младих“,истакла је Давидовићева.

Она је додала да вјерује како Република Српска води бригу о младима, чега је најбоља потврда и најповољније факултетско школовање у односу на регион, али и да, с друге стране, од младих очекује да буду вриједни, активни и да дају највише и најбоље што могу у својим професијама.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурићистиче да је Град Требиње увијек спреман да финансијски подржи програме од значаја за младе.

„За Требиње много значи када овдје дође 200 омладинаца из Републике Српске, на размјену идеја и искустава, а наша градска администрација је свакако спремна да младима помогне и на тај начин – дијелећи с њима своја искуства. То су људи који ће сутра бити сигурно на одређеним функцијама и веома је битно да сада док су млади стекну потребне способности за изазове који их очекују“, истакао је Ћурић.

Предсједник Омладинског савјета РС Данијела Топићистакла је да су четвородневним програмом овогодишњих сусрета планиране едукативне презентације програма за младе које нуди наш регион, те тематске радионице о писању пројектних приједлога, из медија и комуникација, из прве помоћи, али и из глуме, кроз припрему позоришне представе која ће бити изведена на затварању сусрета.

Покровитељи 21. Сусрета младих су Министарство за породицу, омладину и спорт у Влади РС, Предсједник РС и Град Требиње.

Р.С.