Trebinje u svome stilu oduševilo publiku festivala FEDRA

Predstava „Sluge“, prema drami „Služavke“, Žan Ženea, u režiji i adaptaciji Željka Miloševića i glumcima Gradskog pozorišta Trebinje odigrana je u petoj noći takmičarskog programa festivala Fedra.

Trebinjci su se prvi put ovom predstavom predstavili publici u Bugojnu.publici u Bugojnu ovaj ansambl je  dobro poznat jer su do sada nekoliko predstava radili u koprodukciji sa Teatrom Fedra iz Bugojna. Posebno treba izdvojiti predstavu „Čekajuću Marčela“, koja je imala veliki broj igranja.

Predstava „Sluge“ obrađuje temu zla u današnjem vremenu, sa čim je ono povezano, koliko čovjek osjeća potrebu za zlom i koliko se s njim može identifikovati. To je komad koji govori i o zamjeni identiteta kod glavnih aktera-sluga. Predstavom se pokušala napraviti paralela između vemena kada je nastao tekst i današnjice.

U predstavi igraju Vesna Đurić, Darko Kurtović i Jefimija Ot, autor muzike je Božidar Bobo Vučur, dok je tehnička podrška Mitar Milićević.

Već je peti dan festivala u Bugojnu, ovaj najstariji teatarski festival u Bosni i Hercegovini i ove godine je opravdao sva očekivanja kako publike, tako i organizatora KSC-a u Bugojnu. Od prvog dana i predstave Teatra Fedra, pa zatim Studentskog pozorišta Pale koji su prvi put nastupili na festivalau Fedra, zatim Totala iz Visokog, zatim jednog predivnog pozorišta iz Gradnića malog mjesta iz Hercegovine, te nastupom  Trebinjaca završio je peti dan festivala.

Šesti dan na programu festivala nastupa teatar  iz Živinica. U Bugojno stižu sa predstavom „Potjera“, prema tekstu Zlatka Jugovića u režiji Suada Avdagića i Murata Hasanagića. Publika ovu predstavu može pogledati od 20,30 časova u Pozorišnoj dvorani KSC-a u Bugojnu.

Ostale informacije pronađite na stranici KSC-a, facebook stranici, Instagram profilu Teatra Fedra, te facebook stranici Teatra Fedra.

Preuzeto sa KSC Bugojno