Требиње у своме стилу одушевило публику фестивала ФЕДРА

Представа „Слуге“, према драми „Служавке“, Жан Женеа, у режији и адаптацији Жељка Милошевића и глумцима Градског позоришта Требиње одиграна је у петој ноћи такмичарског програма фестивала Федра.

Требињци су се први пут овом представом представили публици у Бугојну.публици у Бугојну овај ансамбл је  добро познат јер су до сада неколико представа радили у копродукцији са Театром Федра из Бугојна. Посебно треба издвојити представу „Чекајућу Марчела“, која је имала велики број играња.

Представа „Слуге“ обрађује тему зла у данашњем времену, са чим је оно повезано, колико човјек осјећа потребу за злом и колико се с њим може идентификовати. То је комад који говори и о замјени идентитета код главних актера-слуга. Представом се покушала направити паралела између вемена када је настао текст и данашњице.

У представи играју Весна Ђурић, Дарко Kуртовић и Јефимија От, аутор музике је Божидар Бобо Вучур, док је техничка подршка Митар Милићевић.

Већ је пети дан фестивала у Бугојну, овај најстарији театарски фестивал у Босни и Херцеговини и ове године је оправдао сва очекивања како публике, тако и организатора KСЦ-а у Бугојну. Од првог дана и представе Театра Федра, па затим Студентског позоришта Пале који су први пут наступили на фестивалау Федра, затим Тотала из Високог, затим једног предивног позоришта из Граднића малог мјеста из Херцеговине, те наступом  Требињаца завршио је пети дан фестивала.

Шести дан на програму фестивала наступа театар  из Живиница. У Бугојно стижу са представом „Потјера“, према тексту Златка Југовића у режији Суада Авдагића и Мурата Хасанагића. Публика ову представу може погледати од 20,30 часова у Позоришној дворани KСЦ-а у Бугојну.

Остале информације пронађите на страници KСЦ-а, фацебоок страници, Инстаграм профилу Театра Федра, те фацебоок страници Театра Федра.

Преузето са КСЦ Бугојно