Требиње сабрало фолклор Балкана (ВИДЕО)

foklor 5

ТРЕБИЊЕ | Туристичка организација града Требиња у сарадњи са агенцијом „Блу дајмонд“ из Београда приредила је вечерас у позоришној сали Културног центра трећи Међународни фестивал фолклора, на којем је наступило седам фолклорних ансамбала из Требиња и земаља Балкана.

Уз три домаћа културно-умјетничка друштва – „Алат“, „Херцеговину“ из Петровог Поља и АНИ „Јован Дучић“, на фестивалу су пјесмом и игром фолклорну традицију својих крајева и народа представила и друштва и плесне групе из Турске, Бугарске и двије из Грчке.

Kонцерту је претходио свечани дефиле учесника улицама Требиња, од хотела Леотар, мостом Иве Андрића до споменика Јовану Дучићу, те кроз Дучићев парк до Културног центра.

Пожељевши гостима добродошлицу, фестивал фолклора отворио је Зоран Милошевић, начелник Одјељења за привредну и друштвене дјелатности града Требиња који је истакао да је Требиње град отвореног срца који прима све људе добре воље без обзира на различитости, нацију, вјеру, културу и обичаје.

„Градска управа подржала је овај фестивал фоклора сматрајући да он промовише баштињење вриједности свих народа и култура и придоноси настојањима да се у глобализованом свијету сачувају културне различитости, те да је кроз предстваљање сопствене културне баштине смотра фолклора добра прилика да се научи о култури и традицији других народа“, рекао је Милошевић.

Извор: Радио Требиње