TOMA – OD 21. DO 26. OKTOBRA 2021. U 17.00 ČASOVA

Impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije!

SADRŽAJ FILMA:

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

„Toma“ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcu, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života.

Ovo je priča o duši!

ORIGINALNI NASLOV: Toma

REŽIJA: Dragan Bjelogrlić

ULOGE: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Mirjana Karanović, Slobodan Ninković, Srđan Todorović, Marko Janketić…

ŽANR: Biografski

TRAJANJE: 140 min.

CIJENA ULAZNICE: 4 KM