У организацији локалног тима АСу БиХ Требиње и требињског Културног центра, вечерас су средњошколци нашег града одржали приредбу и демонстрирали своје таленте на којима су вриједно радили током 2017.

Колико талента има међу нашим средњошколцима, показали су ученици Средње музичке школе, Центра средњих школа и Гимназије „Јован Дучић“. Публика је уживала у извођењу инструменталних солиста, плесним и тачкама камерне музике, те казивању стихова њихових пјесама и кратким причама.

Координатор ЛТ АСуБиХ, Катарина Миловић, да је главни циљ ове организације побољшати ситуацију и стање у ком се налазе средњошколци БиХ. Асоцијација средњошколаца у БиХ, невладина, нестраначка и непрофитна организација, ради на бази 60 локалних тимова и Требиње је један од њих. 

„Састајемо се седмично и организујемо разне акције, између којих су размјена књига и социјални дан – дан када средњошколске клупе замјењујемо радним мјестима и захваљујући дневницама које добијемо, обезбјеђујемо новац за пројекте“, изјавила је Катарина Миловић. „Трудимо се да, кроз активности нашег локалног тима, помогнемо средњошколцима, али и другима. Подршка и помоћ Удружењу „Сунце нам је заједничко“, учешће у пројекту „Наша школа“ кроз који смо обуставили изградњу школе у Јајцу гдје су хтјели да подијеле ученике по националности, затим пројекат гдје смо промјенили Закон у Кантону Сарајево да средњошколци могу аплицирати на више факултета са овјереном копијом – што до тада није било могуће, само су неке од наших активности“, додала је Миловићка.
На крају вечери, у малој галерији Културног центра, посјетиоци су видјели ликовне радове и кратки филм чији су аутори и извођачи наши средњошколци.

Д.Ђ.