U organizaciji lokalnog tima ASu BiH Trebinje i trebinjskog Kulturnog centra, večeras su srednjoškolci našeg grada održali priredbu i demonstrirali svoje talente na kojima su vrijedno radili tokom 2017.

Koliko talenta ima među našim srednjoškolcima, pokazali su učenici Srednje muzičke škole, Centra srednjih škola i Gimnazije „Jovan Dučić“. Publika je uživala u izvođenju instrumentalnih solista, plesnim i tačkama kamerne muzike, te kazivanju stihova njihovih pjesama i kratkim pričama.

Koordinator LT ASuBiH, Katarina Milović, da je glavni cilj ove organizacije poboljšati situaciju i stanje u kom se nalaze srednjoškolci BiH. Asocijacija srednjoškolaca u BiH, nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, radi na bazi 60 lokalnih timova i Trebinje je jedan od njih. 

„Sastajemo se sedmično i organizujemo razne akcije, između kojih su razmjena knjiga i socijalni dan – dan kada srednjoškolske klupe zamjenjujemo radnim mjestima i zahvaljujući dnevnicama koje dobijemo, obezbjeđujemo novac za projekte“, izjavila je Katarina Milović. „Trudimo se da, kroz aktivnosti našeg lokalnog tima, pomognemo srednjoškolcima, ali i drugima. Podrška i pomoć Udruženju „Sunce nam je zajedničko“, učešće u projektu „Naša škola“ kroz koji smo obustavili izgradnju škole u Jajcu gdje su htjeli da podijele učenike po nacionalnosti, zatim projekat gdje smo promjenili Zakon u Kantonu Sarajevo da srednjoškolci mogu aplicirati na više fakulteta sa ovjerenom kopijom – što do tada nije bilo moguće, samo su neke od naših aktivnosti“, dodala je Milovićka.
Na kraju večeri, u maloj galeriji Kulturnog centra, posjetioci su vidjeli likovne radove i kratki film čiji su autori i izvođači naši srednjoškolci.

D.Đ.