Svetosavska akademija u Trebinju

Svečanom akademijom 26.01.2014.g. sa početkom u 20:00 sati u pozorišnoj sali Kulturnog Centra obilježen je dan Svetog Save. Akademiji su prisustvovali predstavnici Grada Trebinja, predstavnici Eparhije zahumskohercegovačke kao i brojni građani Trebinja.
Upriličen je adekvatan kulturno – umjetnički program, tokom kojeg su podijeljene dvije Povelje grada Trebinja.
Nakon svetosavske himne gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević obratio se prisutnima i uručio dvije Povelje grada Trebinja – prim. dr Mariji Cvjetanović Bošnjak i prof. Dr Mijatu Prcoviću, za izuzetan doprinos nauci i medicini. Uručujući Povelju, gradonačelnik Trebinja istakao je da je ovo trenutak da se oda priznanje ljudima koji su od velikog značaja za ovaj grad.

Svečani program koji je koncipiran u nešto drugačijoj formi u odnosu na prethodne godine, u kome su učešće uzeli domaći umjetnici i amateri, za publiku je bio osvježenje. Prepuna sala kao i pozitivni utisci prisutnih su pečat da je svečanost bila veličanstvena. Publici su se predstavili lokalni horovi – „Hercegovačka Gračanica“ i „Tribunija“; pjesnikinja Jelena Kovačević, violinistkinja Olga Bedrušić i Davor Perotić – Harmonika. U solo izvođenju predstavio se Milisav Sukonjica. Kako bi program bio bogatiji, potrudili su se i članice trebinjske Etno gupe „Nagorkinje“ kao i učenici srednjih i osnovnih škola Trebinje.
Svetosavska akademija završena je zajedničkim nastupom svih učesnika koji su izveli „Himnu svetom Savi“.

svecana-akademija svecana-akademija-2