Sveti Sava – školska slava

Ломљењем славског колача уз звуке химне “Ускликнимо с љубављу” данас је у позоришту Културног центра Требиње обиљежена школска слава – Свети Сава.

Истичући да дјеца овај велики празник понајвише осјећају као свој, Александар Илић, свештеник је у бесједи нагласио да данас славимо онога који нам је показао којим стазама требамо ходити , којим подвизима се требамо подвизавати да би били на путу правом – путу Светог Саве.

“Зато смо данас окупљени у радости, уједињени у истој намјери да прославимо преко Светог Саве свето име Божије коме се он клања и чији је вјерни служитељ”, нагласио је Илић.

Честитке поводом школске славе свим ученицима и просвјетним радницима упутио је Милорад Надеждин, директор Основне школе “Свети Василије Острошки и Тврдошки” истичући да је данашњи празник прилика да се подсјетимо на темеље српског идентита које је поставио Свет Сава.

Културно – умјетнички програм који су приредили ученици и наставници Основне школе “Свети Василије Острошки и Тврдошки” данас нам је јасно рекао да има наде, да не треба да се бојимо за дане који долазе јер још увијек има много посвећених, креативних и таленованих младих људи који нас могу достојанствено представљати на свим меридијанима свијета.