Sveti Sava – školska slava

Lomljenjem slavskog kolača uz zvuke himne “Uskliknimo s ljubavlju” danas je u pozorištu Kulturnog centra Trebinje obilježena školska slava – Sveti Sava.

Ističući da djeca ovaj veliki praznik ponajviše osjećaju kao svoj, Aleksandar Ilić, sveštenik je u besjedi naglasio da danas slavimo onoga koji nam je pokazao kojim stazama trebamo hoditi , kojim podvizima se trebamo podvizavati da bi bili na putu pravom – putu Svetog Save.

“Zato smo danas okupljeni u radosti, ujedinjeni u istoj namjeri da proslavimo preko Svetog Save sveto ime Božije kome se on klanja i čiji je vjerni služitelj”, naglasio je Ilić.

Čestitke povodom školske slave svim učenicima i prosvjetnim radnicima uputio je Milorad Nadeždin, direktor Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” ističući da je današnji praznik prilika da se podsjetimo na temelje srpskog identita koje je postavio Svet Sava.

Kulturno – umjetnički program koji su priredili učenici i nastavnici Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” danas nam je jasno rekao da ima nade, da ne treba da se bojimo za dane koji dolaze jer još uvijek ima mnogo posvećenih, kreativnih i talenovanih mladih ljudi koji nas mogu dostojanstveno predstavljati na svim meridijanima svijeta.