SVEČANI PRIJEM U KULTURNOM CENTRU POVODOM DANA RS


Povodom 9. januara, Dana Republike Srpske i njenog 26. rođendana, gradonačelnik Grada Trebinja Luka Petrović je danas u Kulturnom centru organizovao prijem za sve relevantne privredne i političke subjekte iz našeg grada.

„Dan Republike Srpske dočekujemo u miru, u političkoj stabilnosti i dugo očekivanom jedinstvu. Trebinje sigurno daje pečat RS i mi jesmo važno mjesto u Republici Srpskoj. Odgovorni smo i možemo da doprinesemo da naš grad ide snažnijim, naprednijim korakom i bude primjer drugima. Svi treba da djelujemo i uradimo mnogo toga kako bi grad Trebinje bio najpoželjnije mjesto na zapadnom Balkanu“, izjavio je gradonačelnik.
Gospodin Petrović je podsjetio na projekte koji su do sada realizovani, te na one koji su u planu.
Naglašavajući važnost kulture i sporta u našem gradu, istakao je i rad Kulturnog centra Trebinje. „ U ovoj ustanovi je tokom protekle godine održano 700 kulturnih sadržaja. To predstavlja ogroman broj aktivnosti, ne samo radnika Kulturnog centra, već i Grada Trebinja i brojnih nevladinih organizacija koje su učestvovale u tim aktivnostima. Za narednu godinu treba izvršiti strožu selekciju programskih sadržaja kako bi se podigao nivo kvaliteta, a samim tim, i nivo kulture u cjelini“, smatra gospodin Petrović.
Povodom Dana RS, Gradska uprava u saradnji sa Boračkom organizacijom sutra će organizovati svečani defile vozila ulicama grada, vatromet i koncert na gradskom trgu.
Duška Đajić