Stefan Simić predstavio knjige “Pustite nas” i “Odjeci ljudskog” trebinjskoj publici

U galeriji Kulturnog centra večeras se trebinjskoj publici predstavio srbijanski pisac, Stefan Simić i to kroz dvije knjige “Pustite nas” i “Odjeci ljudskog”.
Simić je mladi pisac iz Paraćina koji je za kratko vreme specifičnim stilom pisanja i načinom izražavanja na nastupima, stekao čitaoce širom svijeta. Student je završne godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu i već godinama objavljuje na internetu ljubavne priče i socijalno angažovanu prozu.
Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine.
“Vodeća priča u knjizi je “Pustite me”, napisao sam je negdje oko punoljetstva kada sam se, kao i svi u tim godinama, bavio samo sobom. U međuvremenu sam predmet interesovanja prebacio sa “ja” na “mi” i teme su od ličnih postale društvene. Suština je osloboditi se društvenih lanaca koji sputavaju čovjeka da se izrazi i ne dozvoljavaju mu da se razvija na pravi način. Bez slobodnog društva nema ni slobodnog čovjeka”, istakao je Simić.
Za drugu knjigu „Odjeci ljudskog“, mladi pisac kaže da predstavlja spoj socijalno angažovane proze, poezije, ljubavih priča i lične impresije.
“U središtu moje proze je čovjek, sa svim svojim vrlinama, manama, porocima, zabludama i predrasudama. Pišem o temama koje muče savremenog čovjeka, kao i izlazima iz svega toga. Nastojim da probudim ljudsko u ljudima i da svima kažem da je to osnova i da dominira ljudska priča i da ljude inspirišem”, naveo je srbijanski pisac.
Simić dodaje da je svaka napisana priča njegov moto, a za najveće priznanje smatra ljudski apaluz i rekaciju publike.