Срцем за Софију: „Алат“ у акцији хуманости – по 33 пут

ТРЕБИЊЕ │ Градски КУД „Алат- Swisslion“ Требиње приредио је вечерас традиционално вече народних игара и пјесама под називом „У сусрет прољећу“.

У испуњеној позоришној дворани Културног центра –  уз више секција „Алата“ требињска публика имала је прилику да поздрави и наступе још осам ансамбала пријатељских друштава из Републике Српске и Црне Горе.

Овогодишњи концерт дио је хуманитарне акције „Срцем за Софију“, а прикупљена средства од улазница, у износу од 1.920 КМ – биће уплаћена за лијечење трогодишње дјевојчице Софије Мићевић из Бањалуке, која болује од акутне лимфобластне леукемије.

„Драго ми је да Требиње показује хуманост у више наврата и на више мјеста – а тако ће бити и убудуће. Размишљајмо о Софији бар вечерас – сви ми имамо жељу да она што прије оздрави и да и она буде на оваквим мјестима на каквом смо ми вечерас“, рекао је у поздравној ријечи градоначелник Требиња Лука Петровић.

Предсједник Градског КУД-а „Алат –Swisslion“ Недјељко Ламбета каже да фолклорна манифестација „У сусрет прољећу“ вечерас слави свој први јубилеј – десето издање, које је уједно и 33 хуманитарни концерт у организацији овог друштва.

„Концерт је показао хуманост на дјелу и да се људи желе одазвати на овакве позиве. Надам се да ћемо и у наредном периоду наставити сличне акције и људима који су у некој тешкој ситуацији – да ћемо изаћи у сусрет и помоћи им“, каже Ламбета.

Као гости Градског КУД-а „Алат“ на традиционалној прољетној смотри фоклора наступили су културно-умјетничка друштва „Захумље“ из Никшића ,„Илија Кишић“ из Зеленике, „Гусле“ из  Мостара, КУД „Фоча“, „Свети Јован Владимир“ из Бара, „Чајевец“ из Бањалуке, АНИ „Јован Дучић“ из Требиња и „Херцеговина“ из Петровог Поља.

Р.С.