Sjećanje na dr Čedomira Lučića

lucic

TREBINJE │ U biblioteci „Sveti Justin Ćelijski“ Eparhijskog doma u Trebinju u subotu, 3. decembra, biće promovisana knjiga „Spomenica naučnika i književnika Čedomira M. Lučića“, a povodom dvogodišnjice od smrti ovog istaknutog naučnog radnika – istoričara, književnika, filozofa i filologa.

Knjiga je podsjećanje na život i djelo prof. dr Čedomira Lučića, iza koga je ostalo više od 20 knjiga i 300 naučnih i stručnih radova iz različitih oblasti humanističkih nauka, između ostalog i tri magistrature i tri doktorata – iz oblasti srpske istorije, prava i književnosti.

O knjizi će, kako je najavljeno, govoriti njeni autori, urednici i recezenti – akademik Zoran Lakić, prof. dr Radmilo Pekić, prof. dr Gligor Samardžić, prof. dr Radoslav Milošević, mr Milovan Rosić i prof. Radomir Vučković.

Programom večeri je planirano i pokretanje inicijative za osnivanje Instututa za srpsku istoriju i etnologiju u Hercegovini, a biće saopštena i odluka žirija za dodjelu književne nagrade „Avramov štap“ za 2016. godini.

Početak je u 19.00 časova.

Radio Trebinje