„SEDMICA NJEMAČKOG FILMA“ U BIOSKOPU KULTURNOG CENTRA TREBINJE

Projekcijom filma „Razbijačica sistema“ večeras je u bioskopu Kulturnog centra Trebinje počela manifestacija „Sedmica njemačkog filma“, koja će trajati do srijede, 26. januara.

Ljubitelji sedme umjetnosti biće u prilici da pogledaju pet odabranih filmova savremene njemačke kinematografije. Teme filmova imaju globalnu društvenu važnost: porast desničarskog ekstremizma i ksenofobija, prisilno raseljavanje i migracije, potraga za identitetom i suočavanje sa traumatičnim iskustvima i istorijom.

U nedjelju, 23. januara, biće upriličena projekcija njemačko-ruske drame „Časovi persijskog“ režisera Vadima Perelmana, 24. januara na programu je duhovita ljubavna priča „Vrijedi izrečena riječ“ njemačkog oskarovca Ilkera Čataka, dok će se 25. januara pred publikom naći film „A sutra cijeli svijet“, uzbudljivi triler o pobunjenoj antifašističkoj mladeži i granicama koje smo spremni preći u borbi za ono u šta vjerujemo.

Sedmicu filma završavamo u srijedu, 26. januara, njemačkom dramom „Predaleko“ rediteljke Sare Vinkenštete.

„Gete institut“ tokom „Sedmice njemačkog filma“ na deset lokacija u cijeloj Bosni i Hercegovini predstavlja izbor filmova koji su prikazani na festivalu „Berlinale“ 2020. godine, a Kulturni centar Trebinje je jedan od  partnera u ovom projektu.

Sve projekcije počinju u 18 časova. Filmovi su titlovani na srpski jezik, a ulaz je besplatan.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković